17 de desembre de 2008
17.12.2008
multinacional

Microsoft tradueix al català el seu Windows per a mòbils, incloent-hi el Messenger

16.12.2008 | 20:48

Microsoft ha anunciat avui el llançament en català dels seus serveis de Windows Live --per a dispositius mòbils--, entre els quals s'inclou el popular sistema de missatgeria instantània Messenger. El gestor de correu Live Hotmail estarà disponible en català al febrer, quan la multinacional preveu acabar el desplegament de Windows Live en aquest idioma.

Catalunya és la segona comunitat d'Espanya amb més nombre d'usuaris de serveis Windows Live, amb més del 17% del total estatal. També és un dels territoris més informatitzats del país: un 62,1% dels catalans disposa d'ordinador, mentre que la mitjana espanyola és del 58,4%, i un 48,1% té accés a internet, respecte del 41,1% estatal.

La Generalitat ha celebrat l'aposta de Microsoft pel català, i ha recordat que la Secretaria de Telecomunicacions i societat de la informació va posar en marxa fa gairebé un any una campanya per explicar a les multinacionals del sector de les TIC les oportunitats de negoci que ofereix la llengua catalana.

Segons dades del Govern, aquest Nadal hi ha al mercat més de 70 models de telèfons mòbils que utilitzen el català, el doble que al començament de l'any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema