20 de desembre de 2008
20.12.2008
llicència de telefonia mòbil

La Generalitat vol un operador mòbil català si el Govern l'hi concedeix al País Basc

19.12.2008 | 20:39

La Generalitat ha "demanat tanda" al Govern per poder atorgar una llicència de telefonia mòbil d'àmbit català si l'executiu central accepta que s'atorgui al País Basc, ha explicat avui el secretari de Telecomunicacions i societat de la informació del Govern, Jordi Bosch.

El representant de la Generalitat ha fet aquestes declaracions després de ser preguntat per la carta enviada per Catalunya al Govern en la qual li reclama la concessió de llicències de telefonia mòbil i un calendari d'implementació de mesures legislatives perquè les comunitats autònomes puguin atorgar els corresponents títols habilitants.

Bosch ha argumentat que degut al pacte per a l'aprovació dels Pressupostos Generals del 2009 amb el Partit Nacionalista Basc (PNB), el Govern ja s'ha compromès a la concessió de, com a mínim, una llicència de telefonia mòbil, i que el País Basc té un mercat més petit que el català, de manera que "si ho tenen els bascos, nosaltres també ho volem".

Ha assegurat que Catalunya té "mercat suficient per a un quart operador català", i que seria beneficiós que les comunitats autònomes també poguessin concedir llicències en el seu territori per a altres serveis de telecomunicacions com la banda ampla.

Amb tot, ha recordat que perquè les autonomies puguin atorgar llicències locals ha de modificar-se abans la llei general de telecomunicacions --actualment aquesta llei preveu que atorgar títols habilitants és una competència exclusiva de l'Estat--, i que aquest procés pot portar que els operadors mòbils autonòmics no siguin una realitat fins a d'aquí a cinc anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema