El 89% dels ciutadans de l´Estat coneix i ha sentit parlar del robatori d'identitat i es mostra preocupat però reconeix que desconeix les seves múltiples variants, les maneres de solucionar-ho i les mesures que es poden prendre per evitar-ho.

Un cop patit, el que més preocupa els usuaris és el temps que triga la situació en solucionar-se (43%), convèncer a les empreses o institucions que no són responsables dels delictes comesos (41%) i la manca de coneixement sobre com resoldre el conflicte.

Aquests són les principals dades que es desprenen del primer informe sobre "El consumidor espanyol davant el Robatori d'Identitat" basat en els resultats d'una enquesta realitzada per l'empresa CPP que va presentar aquest dimarts un paquet de solucions per prevenir, detectar i solucionar possibles casos de robatori d'identitat.

Segons l'informe, hi ha un gran desconeixement entre els homes (11%) que superen en un punt percentual les dones (10%). Pel que fa al rang d'edat, els que més desconeixen el concepte se situen en la franja dels 34-44 anys, mentre que els que més afirmen conèixer-la són els joves de 16 a 24 anys.

Durant l'acte de presentació del producte, que va comptar amb la presència de Manuel Alcaide, Cap de la Brigada de Delictes Tecnològics de la Policia Nacional, es van donar alguns consells per prevenir aquests casos de suplantació.

"El millor que podem fer per prevenir aquest tipus d'activitats delictives és utilitzar el sentit comú, que és el menys comú de tots els sentits. No utilitzar contrasenyes repetides i poc segures, com 1234, destruir els documents bancaris tant físics com digitals i tenir en compte que Internet és només la punta de l'iceberg ", va indicar Alcaide.

Alcaide va destacar la necessitat de divulgar els perills d'aquestes amenaces i, principalment, que la Policia Nacional compti amb "millors eines" per actuar contra aquests delictes que, en no estar tipificats com a tal en el codi penal - estan separats per estafes, robatoris o qualsevol que hagi estat el delicte comès - fa molt difícil seguir- estadísticament.