Blackberry ha anunciat que el servei de missatgeria instantània WhatsApp Messenger ja està disponible per al nou BlackBerry Q10. A més la nova actualització inclou millores per al servei en el Z10.

El passat mes de març, durant la presentació del nou sistema operatiu BlackBerry 10 i els terminals Z10 i Q10 a Espanya, la companyia canadenca ja havia anunciat la inclusió de la famosa plataforma de missatgeria entre les seves aplicacions disponibles a l'App World. En aquell moment només estava disponible per a Z10 però finalment, el model més senzill Q10 també té l'opció de descarregar-s'ho.

El model Q10 compta amb teclat QWERTY, per facilitar l'escriptura més tradicional. A més posseeix una càmera amb flash LED a la part de darrere de 8 megapíxels, i una altra a la part davantera. Posseeix una pantalla Super AMOLED touchscreen de 3,1 polzades, capacitat d'emmagatzematge de 16GB amb possibilitat d'incrementar-la a 64GB i 2GB de memòria RAM.

Destacael seu clàssic teclat físic, incorporat a un telèfon mòbil d'alta gamma. Però fins ara tenia un handicap i és que no comptava amb el WhatsApp. Aquest servei de missatgeria instantània té un gran calat entre els usuaris i segueix sent una aplicació de gran importància, i la seva l'absència en aquest model podia suposar un desavantatge a l'hora d'adquirir-lo, ja que per a molts és una de les aplicacions fonamentals en el seu terminal.

WhatsApp ha llançat la versió 2.9.5773 per BlackBerry que corregeix petits errors de la versió per Z10 i alhora és compatible per a baixar a Q10. El 'smartphone' està començant ara a enlairar en determinats mercats, de manera que no està disponible a tots els països, inclòs Espanya. Aquí caldrà esperar una mica més encara per provar que tal és el WhatsApp en el teclat físic del Q10.