Un dels dubtes que planeja sobre la gran enciclopèdia de nostre temps, Wikipedia, és la veracitat i qualitat dels articles que hi apareixen. Sens dubte es tracta d'un problema que depèn del nivell intel·lectual dels usuaris que intervenen en la construcció del portal.

És per aquest motiu que la fundació Wikimedia ha creat la menció de qualitat per a aquelles extensions per llengües de Wikipedia que tinguin més de 1.000 entrades d'alta qualitat.

El sorprenent és aquelles pàgines que per primera vegada han rebut aquesta menció. Segons el coordinador de voluntaris tècnics de Wikimedia, Quim Gil, l'edició catalana de Wikipedia, Viquipèdia, juntament amb la russa, han superat els 1.000 articles de qualitat.

Pel que fa a l'edició catalana hem d'afegir que a aquest miler d'entrades s'han de sumar 400.000 articles en total escrits en llengua catalana.

No es tracta d'alguna cosa estranya. Des de les pròpies institucions polítiques i Wikimedia en català s'han creat aliances amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i l'Institut Català de les Dones (ICD) perquè la qualitat del web sigui d'allò més elevada. Fet i fet això s'ha traduït en aquest premi que aquí els hem narrat.