A l'espera que els encara escassos mòbils resistents a l'aigua millorin les seves prestacions per submergir-se amb garanties, hi ha una àmplia selecció de càmeres aquàtiques d'última generació per captar els millors moments sota l'aigua aquest estiu. Et presentem algunes de les millors.

Nikon Coolpix AW120

Una de les novetats de Nikon d'aquest any és la Coolpix AW120 de 16 megapíxels. És resistent a l'aigua fins a 18 metres de profunditat. Així mateix, aguanta cops des d'un màxim de dos metres d'altura i resisteix temperatures de fins a -10 graus. Incorpora GPS, grava vídeos en Full HD i compta amb objectiu ultra gran angular de 24 mm yf/2.8 amb zoom òptic de cinc augments, el que proporciona una brillantor òptima fins i tot en les escenes més fosques, tant en terra ferma com sota l'aigua. Preu aproximat: 316 euros.

Olympus Stylus Tough TG-850

La marca Olympus és la que més està apostant per aquest tipus de càmeres. La Stylus Tough TG-850 de 16 megapíxels resisteix perfectament a 10 metres sota el fons del mar i suporta temperatures de fins a -10 graus. També aguanta cops des de una mica més de dos metres. Compta amb un objectiu de 21 mm, pantalla LCD inclinable i grava vídeos Full HD en format 60p. Preu aproximat: 260 euros.

Speedo Aquashot

Una de les opcions més barates és la Speedo Aquashot de cinc megapíxels. Si el que busquem és fer fotos sense preocupar-nos de la qualitat, aquesta és la nostra càmera submergible (fins a tres metres de profunditat). Lleugera, amb 32 megues de memòria, flash, pantalla LCD de 2,4 polzades i zoom digital de quatre augments. Preu aproximat: 60 euros.

Panasonic Lumix DMC FT25

La Lumix DMC-FT25 de Panasonic té 16 megapíxels, es pot enfonsar fins als 7 metres i resisteix caigudes de fins a 1,5 metres, així com temperatures de fins a -10 graus gràcies al farciment de cautxú i vidre reforçat i les resines de carboni a l'interior de la càmera. Incorpora un objectiu gran angular de 25mm, zoom òptic de quatre augments i pantalla LCD de 2,7 polzades. Disposa a més 10 filtres artístics i el sistema Time Lapse Shot que permet establir l'hora d'inici, l'interval i el nombre d'imatges a disparar. Destacar també que grava vídeo HD en 1280 x 720p a 25p en format MP4. Preu aproximat: 145 euros.

Ricoh WG-20

Dissenyada per resistir profunditats de fins a 10 metres, temperatures de fins a -10 graus i caigudes des d'una altura màxima de 1,5 metres. Té una pantalla de 2,7 polzades, zoom òptic de cinc augments i sensor d'imatge CMOS retroil·luminat amb 14 megapíxels. Una altra de les seves característiques és el triple estabilitzador (de píxel, digital per foto i digital per a vídeo). Preu aproximat: 214 euros.

Sony Cyber??-shot DSC-TF1

El model Cyber??-shot DSC-TF1 de la companyia nipona disposa d'un sensor d'imatge Super HAD CCD de 16,1 megapíxels. Permet fer fotos i gravar vídeos en HD a una profunditat de fins a 10 metres. Resisteix així mateix temperatures de fins a -10 graus i caigudes des d'una altura de 1,5 metres. El zoom òptic és de quatre augments i la pantalla LCD, de 2,7 polzades. La seva tecnologia Optical SteadyShot contraresta el moviment i manté sempre la imatge enfocada. Preu aproximat: 145 euros.