Pensàvem que les tecnològiques no sabien guardar secrets, fins que Microsoft ha presentat HoloLens, uns cascos de realitat augmentada que s'han alçat amb el títol de convidat sorpresa per excel·lència de la presentació del Windows 10.

La companyia ha estat treballant en secret en aquesta innovadora tecnologia per la qual fins i tot la NASA ha mostrat interès. Amb aquest dispositiu no només podrem veure hologrames, sinó que també permetrà crear dissenys en 3D gràcies al programa HoloStudio.

Alex Kipman, creador de Kinect, ha estat l'encarregat de revelar al món l'aspecte i les funcionalitats de les HoloLens. Pel que sembla i gràcies a HoloStudio, l'usuari realitzarà dissenys simplement usant les seves mans que després podran materialitzar gràcies a una impressora 3D. De fet, en la presentació també ha ensenyat un petit dron creat gràcies a aquest programa.

Pel que fa als hologrames, semblen trets d'una pel·lícula de ciència ficció. La realitat augmentada omplirà l'habitació d'objectes hologràfics amb els quals podrem interactuar com si existissin realment. HoloLens també permetrà projectar programes de televisió, pel·lícules o converses de Skype en una paret.