L'empresa manresana Fibracat ha estat una de les convidades a participar a les XX Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya 2015, que s'han dut a terme a l'Escola d'Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Les jornades van començar dimarts i es clouen dijous.

Aquestes jornades tracten l'estudi, la investigació, la informació i la difusió del cable i dels seus serveis, centrant-se principalment a Catalunya i Espanya. Les jornades compten amb les ponències d´empreses potents del sector com ara Telefónica, Andano, Eriscsson Espanya, Orange, entre altres.

Meritxell Bautista, directora comercial i de desenvolupament de negoci de Fibracat, ha pronunciat en un format molt dinàmic i amb alt contingut audiovisual la conferència "Banda ampla garantida per a entorns urbans: tendències de la demanda".

La ponència s'ha iniciat amb el vídeo de la notícia emesa el passat mes d'abril al Canal 324 en el que es destacava que "l´empresa manresana Fibracat havia aconseguit posicionar la ciutat de Manresa en les primeres posicions del rànquing de ciutats més ràpides en connexions d´Internet amb una mitjana de 128,85 Mbps". La web calcula la velocitat d´ Internet a tot el món, s´observa com Manresa apareix en les primeres posicions per sobre de ciutats europees i les principals capitals espanyoles. Fibracat va ser primer operador nacional l'any 2013, en oferir 1000 Mbps a particulars. Actualment, és l'operador líder en connexions de fibra òptica a la Catalunya Central.

A més, a la conferència també hi ha participat Josep Olivet, CEO de Fibracat, que mitjançant videoconferència ha explicat que els inicis de l'empresa es remunten l´any 1999 quan es va crear Altecom, operador de telecomunicacions dedicat a donar servei a empreses i petits operadors.

Olivet ha destacat que gràcies a la xarxa amb anell de la que disposa Altecom, es va poder crear Fibracat, per aprofitar-la i poder fer arribar la fibra òptica fins a les llars. Ha fet incís en què la instal·lació es fa totalment amb cablejat de Fibra òptica des de la seu central fins el router que instal·len dins la llar.

A la presentació s'ha fet èmfasi al fet que Fibracat és una empresa catalana que aposta, amb personal propi, pel desenvolupament de la xarxa de fibra òptica fins a la llar i la empresa.

El client pot gaudir d'un operador de proximitat que ofereix ja tots els serveis que es puguin necessitar, ja sigui connexió fixa, mòbil i televisió.