WhatsApp Web segueix vivint a l'ombra de l'aplicació mòbil. No obstant això, en els últims mesos ha anat guanyant adeptes i cada vegada són més els usuaris de WhatsApp que aprofiten les seves hores a l'ordinador, ja sigui a casa o a la feina, per utilitzar la versió web del servei de missatgeria.

Però, què és WhatsApp Web? Doncs simplement això, una versió de l'aplicació mòbil a la qual podem accedir a través de qualsevol ordinador que compti amb un navegador, preferiblement la versió més actualitzada de Firefox, Chrome, Opera o Safari. WhatsApp Web reflectirà les converses i missatges que ja tinguem al telèfon mòbil. A més, totes les converses que tinguem a través de l'ordinador també quedaran guardades al nostre smartphone.

L'avantatge més evident de WhatsApp Web és que podràs conversar d'una manera més fàcil a través del teclat físic de l'ordinador. També podràs compartir enllaços i imatges d'una forma més senzilla ja que t'estalviaràs alguns passos més que si ho fessis des del telèfon.

Per utilitzar WhatsApp Web només necessitaràs tenir un compte actiu de l'aplicació per al telèfon. L'altre requisit és que tant el teu smartphone com el teu ordinador tinguin connexió a Internet. Si el teu telèfon es queda sense connexió o s'apaga ja no podràs utilitzar el teu compte de WhatsApp des de l'ordinador.

Com funciona WhatsApp Web?

De moment, WhatsApp Web només està disponible per Android, iPhone 8.1+, Windows Phone 8.0 i 8.1, Nokia S60, Nokia S40 Single SIM EVO i per a BlackBerry i BlackBerry 10. Si tens un d'aquests telèfons podràs connectar-te a la versió web de l'aplicació a través del teu compte de WhatsApp. Escaneja el codi QR de WhatsApp Web amb el teu telèfon i ja podràs accedir a les teves converses a través de l'ordinador.

Una vegada connectat, podràs accedir a les teves sessions de WhatsApp obertes des del telèfon mòbil. Si t'has oblidat de tancar la sessió directament des del navegador, no et preocupis, també podràs fer-ho des del telèfon mòbil.

Quins són els avantatges i desavantatges de WhatsApp Web?

Com hem comentat, potser l'avantatge més evident de WhatsApp Web és l'ús del teclat físic, però també destaca per poder enviar imatges i enllaços d'una manera més senzilla.

Un altre punt a favor és que podràs veure les converses a una grandària superior que si ho fessis a través de la pantalla del telèfon mòbil o de la tablet. Un gran avantatge per a les persones grans o que pateixin problemes de visió.

Però si WhatsApp Web no ha acabat de convèncer els usuaris de l'aplicació és pels seus múltiples inconvenients. Per exemple, WhatsApp Web no és capaç d'emmagatzemar converses en el núvol, només fa d'intermediari. Això suposa un estalvi considerable en termes d'infraestructura per a la companyia, però per descomptat té els seus desavantatges.

WhatsApp Web no emmagatzema missatges i continguts al núvol. Getty Images

Al contrari que altres serveis de missatgeria que et permeten sincronitzar converses entre l'smartphone, l'ordinador i la tablet, WhatsApp Web només és capaç de mostrar els nostres últims missatges.

Quan connectem la versió web al telèfon, aquest envia una sol·licitud a l'aplicació mòbil per realitzar una còpia de les últimes converses que hàgim tingut. Però no de tots els missatges d'aquestes converses, només dels últims i de les imatges i vídeos que aquests poguessin contenir.

Com ja hem comentat, WhatsApp Web només funciona si l'aplicació en el mòbil té connexió i està activa. El problema ve quan sistemes com iOS interrompen el funcionament de les aplicacions passat un breu període de temps per optimitzar la bateria. I és que una altra dels desavantatges de WhatsApp Web passa pel consum de bateria i la tarifa de dades. Carregar les converses des del telèfon, les imatges i els vídeos afecten a la bateria i consumeixen megues de la tarifa de dades. Per això la pròpia companyia avisa als usuaris que connectin el telèfon a una xarxa wifi.