Samsung Electronics va anunciar aquest divendres a Seül que cridarà a revisió a tot el món el seu telèfon intel·ligent 'phablet' Galaxy Note 7, després que diversos usuaris denunciessin que els seus dispositius s'havien cremat durant la càrrega.

El gegant sud-coreà de l'electrònica pararà provisionalment les vendes a diversos països i oferirà als que van adquirir el Note 7 la possibilitat de reemplaçar el seu terminal per un altre model de forma temporal, va explicar Koh Dong-jin, director de la divisió de telefonia mòbil de l'empresa, en una roda de premsa.

"És possible que els usuaris del Note 7 estiguin preocupats. Si s'acosten al servei tècnic, tenim un programari per a comprovar si hi ha problemes al telèfon. Durant la revisió poden utilitzar un terminal de qualsevol dels altres models disponibles", va afirmar el directiu.

Després d'una investigació, Samsung Electronics ha conclòs que les ignicions dels Galaxy Note 7 "van ser causades per bateries defectuoses", segons Koh.

El director de la divisió de telefonia mòbil va assegurar que en la investigació es van detectar 24 d'aquestes bateries defectuoses en un total d'un milió de terminals.

El Galaxy Note 7, un 'phablet' de vores corbs amb llapis òptic les principals novetats són la resistència total a l'aigua i un escàner d'iris ocular, es comercialitza en mercats de tot el món des del passat 19 d'agost.

Des de llavors, diversos usuaris van denunciar que durant la càrrega el terminal s'havia incendiat i fins i tot alguns van pujar vídeos a la xarxa per demostrar-ho.

La crida a revisió massiva, un cas sense precedents des que Samsung va començar a comercialitzar dispositius intel·ligents en 2010, podria assestar un cop dur a l'empresa sud-coreana, que recentment havia recuperat força al mercat després de perdre la partida de la gamma alta els passats anys en favor d'Apple.