Les últimes setmanes han estat intenses quant a rumors sobre el nou iPhone 7. Com ja és habitual, els dies immediatament anteriors a la presentació d'Apple són intensos sobre el que incorporarà el proper telèfon intel·ligent de la companyia nord-americana. Però convé no perdre el cap fent cas a tot el que es diu, ja que si fos així, fa molt que tindríem telèfons iPhone amb pantalla flexible, teclats làser i projectors hologràfics. I la veritat és que, de tot això, res.

El que -probablement- tindrà el nou iPhone

El primer que queda clar és que la capacitat d'emmagatzematge del nou telèfon d'Apple creixerà considerablement. Per ser honests, no cal ser cap guru per adonar-se que els 16 Gb dels models anteriors semblaven bastant curts en l'era del vídeo en resolució 4K. És per això que probablement els nous iPhone estiguin disponibles en 32, 128 i ... 256 Gb!

La data de llançament als EUA i Canadà és també un secret, però si atenem a anys anteriors, hi ha dos dies que fan especial gràcia: el 16 i el 23 de setembre. Partint de la base que el nou iPhone se sol posar a la venda en divendres, el més lògic és pensar que un d'aquests serà l'elegit ja que són poc més de dues setmanes després de la seva presentació, i ambdues dates estan a poques setmanes vista de l'habitual estrena a la major part d'Europa i en molts altres països, amb Espanya en aquest segon grup, durant la primera quinzena d'octubre. El 30 ja quedaria lluny de la presentació.

L'estabilitzador d'imatge òptic que tan bon resultat ha donat en el model 6S podria estar present en aquest nou iPhone 7 també en la seva versió més petita. Segons el portal francès NWE, unes fotos filtrades de l'esquelet de l'iPhone 7 mostren uns buits al voltant del lloc que ocuparà la lent, molt similars als que té l'actual 6S. Això suposarà una important innovació per l'iPhone de menor grandària.

Una nova càmera dual en el model més gran, el 7S podria ser la major novetat del nou dispositiu d'Apple segons el portal nord-americà 9to5Mac. Similar a la que munta l'actual LG G5, la marca nord-americana podria adoptar aquest sistema de càmeres per millorar sobretot la realització de fotografies en condicions de poca llum, un dels majors problemes de les càmeres dels mòbils actuals.

El nou processador serà sens dubte el més potent mai muntat en un iPhone. Seguint l'evolució dels presentats en els últims anys, el més probable és que sigui fins i tot més potent que el de l'actual iPad Pro, el que convertiria a aquest nou iPhone 7 en una autèntica bèstia. L'arquitectura basada en ARM seria la clau, i la seva denominació la de A10.

El que -segurament- no tindrà el nou iPhone

El tan anunciat iPhone Pro no serà la denominació del nou iPhone 7. Segons alguns portals el model Plus -el de major mida- deixaria de tenir aquesta denominació, però si atenem al que ha suposat l'iPad Pro respecte a l'iPad, és poc probable que només per donar-li més grandària es denomini Pro. Aquesta nomenclatura implica un altre processador, possibilitats i maquinari distintiu, a més de la major grandària del dispositiu. Ara bé, no descartin un tercer iPhone anomenat Pro que hauria pogut provocar tanta confusió.

Els altaveus dual són una altra de les característiques que molt probablement no tingui el nou iPhone 7. Un dispositiu el seu interior està aprofitat al màxim té poca cabuda per a uns altaveus més grans, per molt bona qualitat que ofereixin. A més, no cal oblidar que Apple va adquirir la companyia d'auriculars Beats Electronics, especialitzada en auriculars, per vendre precisament això, auriculars. Després, per a què volen altaveus, si com millor se sent la música és amb uns bons auriculars?

Més enllà dels raigs làser i els míssils de fotons, alguns dels rumors sobre el nou iPhone 7 tenen pinta de ser fruit d'alguna ment febrosa. No és d'esperar que l'iPhone sigui submergible, que porti una connexió posterior com la de l'iPad Pro ni que es fabriqui una versió de plàstic anomenada 'C', emulant aquell iPhone 5C de tan nefast record.

El que podria tenir -o no- el nou iPhone

Alguns dels més importants mitjans de tot el món han avançat ja algunes de les novetats -o no- que tindrà -o no- el nou iPhone.

Així és com, per exemple, el Wall Street Journal publicava que l'iPhone 7 serà més prim, gràcies a que prescindirà del connector d'auriculars de manera que, a partir d'ara aquests es connectaran a través del port Lightning del telèfon. Mac Otakara, un prestigiós bloc japonès, afirmava en aquesta línia que Apple inclourà un adaptador compatible amb tots els auriculars per no irritar el personal.

El mateix bloc japonès va afirmar en un altre article que s'afegiria un quart color als nous iPhone 7, el 'Negre especial', que complementaria la paleta actual composta pel 'Gris especial', daurat i daurat rosa. Curiosament això faria que els iPhone es quedessin amb els mateixos colors que té actualment l'Apple Watch.