Quants dels programes que tenim instal·lats en el nostre ordinador utilitzem realment en el nostre dia a dia? Si repasses tots els programes que tens instal·lats en el teu PC probablement descobriràs que molts els vas deixar d'utilitzar fa temps. De fet, és possible que descobreixis que alguns d'ells ni tan sols funciona. Es tracta de programari ocupa espai en el nostre disc dur de forma innecessària i que no ajuda al rendiment del nostre PC.

Si vols fer neteja al teu ordinador, cosa que tots hauríem de realitzar de forma periòdica per millorar el seu funcionament, Windows ofereix una eina integrada a la qual podem accedir des del panell de control. No obstant això, si alguna vegada l'has utilitzat sabràs que no sempre és efectiva al 100%. En moltes ocasions, malgrat que el procés de desinstal·lació d'un programa es realitza aparentment de forma correcta, en realitat queden restes del programari no desitjat escampats per tot el sistema.

En altres ocasions, ens podem trobar que l'aplicació que volem eliminar ni tan sols en la llista de programes instal·lats en el nostre PC. Per realitzar un esborrat efectiu, existeixen multitud de programes que ens poden ajudar a realitzar aquesta tasca de forma segura i realitzant una eliminació completa del programari que desitgem eliminar. Aquests programes realitzen un escaneig global de la nostra computadora i esborren tots els rastres de l'aplicació que volem eliminar.

Revo Unistaller, CC Cleaner, IObit Uninstaller, Comodo Programs Manager o Absolute Uninstaller són algunes de les nombroses aplicacions que ens ajudaran a desinstal·lar un programa en el nostre Windows.

En aquestes línies, no obstant això, anem a centrar-nos a un altre programari. Es tracta de Should I remove it?, que ens ajudarà en el procés de triar quines aplicacions podem eliminar sense que afecti al nostre ordinador. I és que aquesta aplicació, a més de ser gratuïta i de molt fàcil ús, compta amb l'avantatge que ens indica de forma gràfica quin programa és més o menys candidat a ser eliminat tenint en compte la seva valoració i els problemes que aquesta operació pot comportar per al nostre ordinador.

Programes per augmentar el rendiment del nostre PC

- CCleaner. És portable i té una versió gratuïta. Serveix sobretot per netejar el registre de Windows i per eliminar arxius temporals per guanyar espai en disc. Disposa d'una opció per a Mac.

- TuneUp Utililities. És un dels programes més complets per gestionar l'eliminació d'arxius o el desactivat de programes inútils de forma senzilla. Inclou una eina de neteja de registre especialment eficaç. Té versions gratuïta i de pagament.

- Comodo System Utilities. Aquest programa ens ajudarà a donar un impuls al rendiment del sistema gràcies a les seves eines per detectar problemes, eliminar arxius i alliberar espai en el disc dur. També facilita l'administració de l'arrencada de l'equip. És gratuït

- Advance System Care. És un altre dels programes als quals podem recórrer per treure més partit al nostre ordinador. A més de ser un antivirus, ofereix diverses opcions per treballar el manteniment del sistema. També té versions gratuïta i de pagament.

- Slim Cleaner. Aquest programa compara els programes instal·lats amb la base de dades creada per la comunitat per valorar-los. Permet esborrar arxius temporals i altres labors de manteniment.