Samsung Electronics ha explicat quins van ser els defectes de les bateries que van provocar perillosos incendis al seu model de telèfon mòbil Galaxy Note 7, que va haver de deixar de fabricar-se. L'afirmació respon a una detallada recerca presentada a Seül pel responsable de la divisió de telefonia mòbil de la companyia, Koh Dong-jin.

Koh ha explicat que la publicació de l'informe ve motivada per la necessitat que la companyia "recuperi la confiança" del consumidor després d'un fracàs que ha fet perdre a l'empresa uns 4.863 milions d'euros. L'estudi assenyala que algunes de les bateries d'ió-liti estudiades van registrar curtcircuits interns i que algunes mancaven a més de membranes d'aïllament per errors durant el procés de fabricació.

La recerca ha estat realitzada al llarg d'un mes per la pròpia companyia tecnològica sud-coreana i altres tres organitzacions: les consultores nord-americanes UL i Exponent, i l'empresa alemanya d'inspecció tècnica i certificació TÜV Rheinland. Koh ha explicat que uns 700.000 investigadors i enginyers van recrear processos de càrrega i descàrrega amb uns 200.000 dispositius i unes 30.000 bateries d'ió-liti per detectar i analitzar les fallades.

El problema dels "phablet" Galaxy Note 7 va suposar un important retrocés per a la imatge de Samsung Electronics, el major fabricant mundial de telèfons mòbils, i també per als seus comptes. L'empresa publicarà properament els seus resultats corresponents al quart trimestre del 2016 i a la totalitat de l'exercici en els quals, tot i així, s'espera una notable recuperació del seu benefici operatiu gràcies a les majors vendes de xips i pantalles.

El conglomerat també s'ha vist esquitxat recentment per l'escàndol de corrupció de la "Rasputina" sud-coreana davant la implicació en la trama del número u del grup i vicepresident de Samsung Electronics, Lee Jae-yong, la detenció del qual va ser sol·licitada la setmana passada encara que finalment desestimada per un tribunal.