El videojoc ha passat de ser un 'hobby' solitari a un joc en equip. El naixement de plataformes per jugar en línia ha obert la competició a tota mena d'usuaris que poden jugar acompanyats a multitud de videojocs: des del famós 'Minecraft' fins a altres més clàssics com 'Pacman' o 'Tetris'.

Però no tots els jocs en línia són iguals ni ofereixen les mateixes experiències. Per això, la plataforma de joc 'onlinechampion.com' ha fet un rànquing dels millors videojocs per competir, per què i a quin públic atrauen:

1. 'League of Legends'

Actualment aquesta competició congrega més de 27 milions de persones que juguen diàriament, com indiquen des de Onlinechampion.com. Des de la pròpia experiència de la plataforma de joc en línia expliquen que "la competició ha canviat el paradigma de joc en els videojugadores i ha deixat de ser un 'hobby' en solitari per viure-ho en equip, d'aquí l'èxit permanent d'aquest videojoc" i afegeixen "és un dels videojocs que més èxit ha tingut i segueix tenint en la nostra plataforma".

2. 'Counter Strike'

Aquest joc va sorgir d'una modificació completa del joc 'Half-Life' el 1999 i es va convertir en el joc d'acció en primera persona multijugador de referència. El joc es concep mitjançant dos equips, els terroristes i els antiterroristes, així que el gamer ja no juga sol sinó en equips, un fet que va contribuir al procés de sociabilitat del sector del videojoc. Es tracta d'un 'shooter' amb molt realisme i acció en temps real.

3. Dota 2

És un videojoc del gènere ARTS, també conegut com MOBA (camp de batalla multijugador en línia). Els dos equips, generalment integrats per cinc jugadors cadascun, s'enfronten entre si com els defensors dels seus respectius 'Ancestres'.

4. 'FIFA'

El 1993 el videojoc de futbol per excel·lència va arribar a la MegaDrive i al cap d'uns mesos ja van aparèixer les altres conversions a multitud de plataformes. El joc comptava amb uns bons gràfics i les animacions dels jugadors eren realistes per a l'època, encara que el que li va fer arribar a la cúspide va ser l'ambientació del joc així com una gran banda sonora que molts de nosaltres encara recordem amb l'inici d'una veu que deia "EA Sports, I'ts on the game".

5. 'Hearthstone'

Es tracta d'un joc de cartes col·leccionables en línia que es basa en partides per torns entre dos oponents. Aquest és un exemple de competició en solitari, un contra un, basat en torns. El jugador pot utilitzar les cartes de la seva mà, en cada torn, la partida pot ser entre dues persones o entre una persona i un oponent controlat per ordinador.

6. 'World of Warcraft'

Un dels videojocs més famosos de multijugador en línia massiu. Va tenir enganxats a milions de gamers des del seu llançament el 2004. Amb 7,7 milions de subscriptors, 'World of Warcraft' continua sent amb diferència el joc en línia per subscripció amb el major registre d'usuaris. Els personatges, els rols, les missions i les dimensions del videojoc feien les partides interminables i innombrables les possibilitats del jugador a l'hora de competir.

7. 'Call of Duty'- FPS

La saga 'Call of Duty' és un conjunt de jocs 'shooter' en primera persona (o FPS) en què el protagonista ha de lluitar contra un enemic que amenaça la nostra manera de vida des de la Terra fins a més enllà de l'atmosfera.

8. 'World Of Tanks' (WOT)

Recrea batalles èpiques amb jugadors de tot el món i referma la teva supremacia en un món blindat. La victòria s'aconsegueix mitjançant la combinació de les teves habilitats de combat amb les de la resta de membres del teu equip. Tots els participants exerceixen una funció en el camp de batalla per el que preval la coordinació en equip per la victòria.

9. 'Battlefield' - FPS

Aquest videojoc fa especial èmfasi en el treball en equip centrant-se en el combat per equips; consisteix en dos equips que s'enfronten pel control de punts o 'banderes'. 'Battlefield' posa en relleu l'habilitat dels 'gamers' a l'hora de coordinar-se com equip per competir.

10. 'Heroes of the Storm'

'Heroes of the Storm' és un altre exemple de videojoc multijugador en línia. En aquesta ocasió el joc es reprodueix a manera de combat cooperatiu en línia en què els equips són de cinc contra cinc. Existeixen cinc maneres de joc, entre els quals poden triar jugar contra herois controlats per l'ordinador de forma automàtica o contra altres usuaris.