Cada vegada són més i millors. Els fabricants de dispositius mòbils no han deixat de treballar per sorprendre els consumidors amb cada nou vaixell insígnia que han anat llançant, aconseguint fins i tot crear en ells la necessitat de comprar l'últim model per les seves impressionants característiques i el seu enlluernador disseny; simplement per aquesta raó, no perquè els fes falta realment un mòbil nou amb urgència.

Sensors d'empremtes dactilars, reconeixement facial, assistents virtuals que són capaços d'establir un diàleg fluid amb humans o càmeres dobles que impressionen per les seves avantatges. Cada vegada són més els usuaris que poden gaudir de tots aquests avenços tecnològics. Precisament els que tenen a veure amb la càmera, amb les imatges, són els que més els interessen als consumidors, tan aficionats a compartir moments en les xarxes socials a través de l'art de la fotografia.

Fa uns anys vam viure l'entrada al mercat dels mòbils amb 3D, però aquests no van arribar a afermar-se, més aviat van passar desapercebuts. Actualment podem trobar-nos 'smartphones' amb càmeres dobles amb possibilitats realment impressionants. Un dels últims a incorporar aquesta doble lent va ser l'iPhone 7 Plus, presentat al setembre de 2016. Però, quins avantatges ens ofereix un mòbil amb dues càmeres?

Avantatges de tenir dues càmeres al mòbil

- L'enfocament: La combinació de les dues càmeres ens permetrà jugar amb l'enfocament com si tinguéssim entre mans una càmera gairebé professional.

- Fotos de gran qualitat amb poca llum: Quan ens trobem en ambients amb poca llum, mal il·luminats o a la nit ho notarem també. La doble càmera d'aquests telèfons faran fotografies amb una qualitat impressionant gràcies als sensors i a les lents que incorporaran.

- Fotos de gran angular: La doble càmera ens permetrà realitzar panoràmiques sense necessitat de canviar la càmera de posició.

- Zoom òptic de gran qualitat: En barrejar les imatges fetes per tots dos sensors, es pot tenir un zoom òptic de fins a 5X sense parts mòbils, i amb una qualitat impressionant. En aquest cas no veurem la distorsió que es percep en les fotos amb zoom.

L'iPhone 7 Plus

L'iPhone 7 Plus, presentat al setembre de 2016, juntament amb l'iPhone 7, va arribar amb un sistema de càmera amb doble lent amb gran angular i teleobjectiu, amb sensors de 12 megapíxels i un flash millorat amb quatre LEDs (dues de tons freds i dos calents), a més d'estabilitzador. També va incorporar un zoom òptic (fins 2x) i, gràcies a la segona lent, Apple ha millorat el zoom digital. Tots dos telèfons compten amb una càmera davantera per selfis i Facetime de 7 megapíxels.

Tot i que cada càmera té 12 megapíxels, la seva distància focal és diferent: la primera compta amb un objectiu angular de 28 mm i un diafragma f1.8 que deixa passar força llum, mentre que la segona té un teleobjectiu amb una distància focal de 56 mm que sobre les imatges i és apropiada per a realitzar retrats.

La doble càmera de l'iPhone 7 Plus ha permès per tant que la qualitat de les imatges sigui superior. La combinació de les dues cambres l'usuari pot capturar fotografies amb l'efecte de desenfocament conegut com 'bokeh', i activant el mode retrat pot accedir a una funció que permet que les lents es combinin per obtenir una fotografia en primer pla nítida mentre que el fons queda desenfocat.

ZTE Axon Elite

A part de l'iPhone 7 Plus també podem trobar al mercat altres telèfons amb doble càmera, com és el cas del ZTE Axon Elite. La càmera doble d'aquest 'smartphone' se centra en millorar l'efecte de profunditat i l'enfocament en les imatges, però, amb la segona càmera, podem aconseguir fotografies amb efecte de desenfocament i capturar objectes molt específics.

El mòbil també porta modes de captura molt curiosos com l'exposició múltiple, la captura manual, panorama, esport, càmera lenta i interval fotogràfic, que permet fer fotos a lapses de temps. La càmera principal de l'ZTE Axon Elite és de 13 megapíxels i es complementa amb una altra de 2 megapíxels. La davantera és de 6 megapíxels.

LG X Cam

El telèfon intel·ligent LG X Cam compta amb una càmera principal de 13 megapíxels i una altra gran angular de 120 graus. Totes dues, combinades, aconsegueixen fotografies perfectes de retrats o ambients. Tanmateix, el terminal també permet realitzar altres efectes, com el desenfocament, ull de peix, vinyetes, etc., així com afegir diferents contorns.Lenovo Phab 2 Pro

El curiós del telèfon Lenovo Phab 2 Pro és que permet enfocar les fotos després de fer-les i a més ens deixa intercanviar el fons de l'escena, tot això, per descomptat, sense comprometre la qualitat de la imatge.

Una cosa que també ens assegura el fabricant d'aquest smartphone és que serem capaços de fer fotografies amb una gran qualitat i gran detall en situacions amb poca llum; els colors seran naturals i vibrants i podrem afegir objectes i efectes a les fotos.

El Lenovo Phab 2 Pro compta amb una càmera de 16 megapíxels RGB i una altra amb objectiu ull de peix capaç de capturar imatges panoràmiques gran angular. Totes dues es combinen per aconseguir tot l'anterior.