Cada vegada que arriba als smartphones una versió nova del sistema operatiu, hi ha noves funcions amb les que podem jugar per treure-li més rendiment al terminal o per posar-lo més al nostre gust. Una vegades aquestes opcions són més i estan més visibles a primera vista; altres, afegeixen menys quantitat de novetats i fins i tot costa una mica descobrir-les totes.

La versió final d'Android 7.0 Nougat va arribar als primers terminals a finals d'agost de 2016 i poc a poc s'ha anat estenent pels diferents terminals que poblen el mercat. Alguns dels últims mòbils 'premium' a rebre l'actualització han estat els Samsung Galaxy S7 i S7 Edge aquest mes de març, però companyies com Huawei, LG, Lenovo / Motorola, etc., tenen ja les seves llistes de terminals en els quals ja es pot actualitzar o es podrà properament.

Si el teu mòbil ha rebut Android Nougat o està a punt, el millor que pots fer és fer-li un cop d'ull a aquests 10 trucs per treure-li el màxim partit al sistema operatiu.

Aprofita el mode multifinestra

En Android Nougat ve de fàbrica una manera multifinestra molt útil per fer diverses coses alhora, com veure un vídeo a YouTube mentre mires Twitter, escriure un correu electrònic mentre consultes una pàgina web, mirar diverses xarxes socials al mateix temps i una infinitat de combinacions més.

Per aprofitar aquesta característica, obre el menú d'aplicacions recents (botó inferior dret / esquerre o mantenint premut el botó central, depenent del terminal) i mantingues la 'app' que vulguis fins a portar a l'extrem superior del telèfon.

D'aquesta manera, la primera aplicació triada es col·loca a la part de dalt i la segona (seguint el mateix procés) a la de baix. Per modificar la mida de cada finestra només has de jugar amb la barra negra que les divideix, pujant-o baixant-segons desitgis.

Respon a notificacions agrupades

Amb Android 7.0 les notificacions vénen agrupades per aplicació. Això vol dir que si tens missatges pendents de quatre converses de WhatsApp o tres missatges privats de diferents persones a Messenger, apareixeran totes sota el nom corresponent de l'app. Per consultar una per una els avisos, has de desplegar la notificació.

A més, una bona opció que arriba unida a aquesta nova manera és la de respondre directament sense haver d'anar a obrir l'app. Tan sols has de tocar al botó 'Respondre' on correspongui per poder escriure directament.

Ajusta la mida de la pantalla

Una de les coses més demandades pels consumidors durant anys ha estat poder ajustar la resolució o mida de la pantalla, de manera que es puguin veure les coses més grans o més petites segons la necessitat de l'usuari.

Per posar-lo al teu gust, has d'anar a Configuració> Pantalla> Sistema> Mida de la pantalla. Ajusteu com et vingui millor i llest.

Selecciona què ajustos ràpids mostrar i en quin ordre

A partir d'ara, es poden modificar de manera nativa els ajustos ràpids del terminal, tant què ajustos es volen tenir més a mà com l'ordre dels mateixos. Aquesta és una opció molt còmoda per treure-li el màxim partit a aquestes icones.

Per posar-los al teu gust, tan sols has de lliscar cap avall des de la part superior de la pantalla i obrir la barra de notificacions. Aquí, desplega els ajustos i prem en el llapis ('Edita') de la zona dreta. Tria què vols i com ho vols, arrossegant i / o eliminant icones, i torna cap enrere quan hagis acabat per tenir-ho tot personalitzat.

Treu-li partit al mode nit

Fins a la data, per a poder utilitzar un color de pantalla més càlid en un terminal Android era necessari descarregar una aplicació de tercers o activar la funció en aquelles'apps' en què estigués disponible (Twitter, per exemple). L'assumpte ha canviat i ara hi ha un mode nit natiu en el sistema operatiu.

Per accedir a aquesta eina has d'anar a Configuració> Pantalla> Mode nit. Un cop actives el botó, pots regular la intensitat del filtre com et vingui millor.

Estalvia dades

Ja us hem explicat en alguna ocasió alguns trucs per estalviar dades mòbils si no arribes a final de mes. Ara, amb Android Nougat hi ha un nou ajust que ve de fàbrica i que resulta força interessant.

Es tracta d'un sistema d'estalvi de dades que evita que les 'apps' gastin megues en un segon pla. D'aquesta manera, coses com el correu no s'actualitzaran si tu no vols i així podràs gastar menys. Per activar aquesta funció has d'anar a Configuració> Ús de dades> Estalviador de dades i activar-lo. Un cop fet, ja només has de triar quines aplicacions voleu que es connectin a Internet i quins no si tens el mòbil en repòs.

Afegeix diversos idiomes al teu terminal

Google ha decidit que és bona idea seleccionar diverses llengües per als usuaris que coneixen més d'un idioma. D'aquesta manera, quan es faci una recerca, la companyia mostrarà els resultats en els idiomes que s'hagin seleccionat, una cosa bastant útil per a molts.

Si aquest és el teu cas i vols afegir un segon o tercer idioma, has d'anar a Configuració> Teclat i idioma> Idiomes> Afegir un idioma. El primer que afegeixis a la llista serà el teu idioma principal, de manera que serà el que el terminal utilitzi de manera predominada

Treu el so de les notificacions

Aquesta nova funció és ideal per a tots aquells que reben moltes notificacions al llarg de les hores i que no volen que totes sonin i arribin a molestar o distreure'ls.

Per triar quines aplicacions vols que no emetin so, el procés és molt senzill. Obre la barra de notificacions i mantingues premut sobre aquella aplicació que vols 'que calli ". D'aquesta manera, l'aplicació s'obrirà en Ajustaments i aquí podràs activar el botó 'Mostrar en silenci'. Si vols, just a sobre d'aquest botó, també pots fer que directament no t'arribi cap avís, amb o sense so.

Bloqueja números de telèfon

Una de les millors funcionalitats d'Android Nougat és la possibilitat de bloquejar números de telèfon sense necessitat de recórrer a 'apps' de tercers ni a cap estratagema que no vingui de fàbrica.

Perquè la deixi de molestar-te, has d'obrir l'aplicació de trucades i anar a Configuració> Bloqueig de trucades> Afegir nombre> Bloquejar. Pots afegir un número de telèfon a través dels seus dígits o seleccionant un contacte de la teva agenda.

Activa l'ou de Pasqua

Activa l'ou de PasquaHas sentit parlar del joc ocult que porten els telèfons mòbils o tauletes amb Android? Es tracta d'un ou de pasqua que va inclòs de sèrie amb el programari i al qual es pot accedir anant a Configuració> Sistema> Informació del telèfon i aquí prement repetides vegades en l'apartat amb la versió d'Android.

En aquesta ocasió es tracta d'un joc en què l'objectiu és atraure gats per donar-los menjar en plats de menjar. Després d'obrir el joc, toca la 'N' que apareix en pantalla i edita els ajustos ràpids (com t'hem ensenyat en un d'aquests consells) perquè a la barra de notificacions t'aparegui un plat buit. Fent clic al plat es pot seleccionar l'esquer i cada vegada que un gat menja, el mòbil t'ho notifica. Enginyós, no?