17 de març de 2017
17.03.2017
40 Años
40 Años

La tecnologia arriba a la moda: Així vestirem en el futur

Peces que canvien de color, vigilen la salut o repel·leixen l'aigua són algunes de les vestimentes que veurem

20.03.2017 | 16:10
La tecnologia arriba a la moda: Així vestirem en el futur

La tecnologia i la moda no tenen per què estar renyides. En els últims anys diversos investigadors han desenvolupat peces intel·ligents capaços d'interactuar i fer la vida més fàcil a les persones que les porten.

Roba que canvia de color, peces que vigilen la salut o samarretes que repel·leixen l'aigua són algunes de les peces que podríem veure en els aparadors en els propers anys gràcies als últims avenços tecnològics.

Peces que canvien de color
Fa dos anys la companyia lituana iShüu Tech va crear unes sabates intel·ligents capaços de canviar de color. Es tracta d'uns elegants stilettos fets de cuir i d'uns "panells" electrònics que es connecten per Bluetooth a una aplicació del mòbil des de la qual controles el color.

Roba que no es taca
A diferència de la roba impermeable, Silic va crear la primera samarreta que repel·leix l'aigua i la resta de líquids. El seu creador, un jove de 21 anys anomenat Aamir Patel, va explicar que la tecnologia que utilitza no és perillosa ja que empra sílice, un material natural que s'utilitza en la producció de ciment.

E-bra, el cosset que vigila el cor
Ja fa cinc anys que científics de la Universitat d'Arkansas van crear l'E-bra, un cosset capaç de monitoritzar el ritme cardíac de les persones que el porten. Aquest sistema es pot integrar en el sostenidor de les dones o en l'armilla dels homes i permet vigilar l'estat del pacient independentment d'on es trobi.

Roba en esprai amb firma espanyola
El dissenyador i químic espanyol Manel Torres va desenvolupar una tecnologia que permet pintar directament les peces sobre el cos amb un esprai. Aquesta idea és a més molt ecològica ja que un cop utilitzada la roba es pot dissoldre completament en aigua. En els últims anys aquesta tecnologia ha traspassat les fronteres de la moda i ha arribat a la medicina, on s'ha utilitzat per a crear embenats i fins i tot pegats de nicotina.

Mitjons que curen les ferides
L'empresa de roba esportiva Lurbel va assegurar haver dissenyat uns mitjons que ajuden a regenerar les ferides i promoure la coagulació. A més, afavoreixen l'evaporació de la suor, protegint al peu dels bacteris i de les possibles futures infeccions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema