Gmail és el servei de correu electrònic per excel·lència. L'eina de Google compta amb més de mil milions d'usuaris actius al mes des de 2016, unes xifres que baten tots els rècords d'aquest tipus d'aplicacions. Ho fan servir tot tipus de persones en qualsevol circumstància, però el que no tothom coneix és que existeix un perfil d'avió que estalvia més d'un maldecap en segons quines situacions.

El mode 'offline' de Gmail permet llegir els missatges de la safata d'entrada, respondre'ls, fer cerques, accedir als adjunts, etc. Dit d'una altra manera, si cau la connexió a Internet o preveus que no en tindràs durant un temps i que el necessitaràs, aquesta eina és la teva salvació en molts sentits.

Es tracta d'un servei ofert per ordinador i no per a dispositius mòbils, ja que funciona mitjançant una aplicació per al navegador Google Chrome. Aquesta extensió, un cop instal·lada, s'encarrega de sincronitzar els teus correus emmagatzemats perquè quan no hi hagi connexió puguis accedir-hi de la mateixa manera.

Com ja hem dit, aquesta 'app' permet llegir els correus, però també respondre'ls: quan tornis a tenir accés a la xarxa, els emails s'enviaran de forma automàtica. La sincronització funciona també a l'hora d'arxivar i organitzar els correus, en afegir etiquetes i amb qualsevol altra opció que Gmail tingui incorporada.

Per instal·lar l'extensió tan sols has d'anar a aquest enllaç i seguir els passos perquè la instal·lació es completi. Cliqueu a la nova eina instal·lada i selecciona l'opció "Permetre correu sense connexió" abans de donar-li a continuar. Fet això, els missatges es començaran a sincronitzar i podràs aprofitar-te de les noves funcionalitats sempre que et quedis sense Internet.

L'accés a l'aplicació hauràs de fer-ho amb l'adreça web chrome: // apps (o al botó d'aplicacions de la barra d'adreces d'interès) i aquí prement en la icona corresponent. Si vols, pots crear un accés directe a l'escriptori amb el botó dret del ratolí.

Una de les coses que has de fer per aprofitar al màxim aquesta nova opció és triar quants missatges vols que es mantinguin sincronitzats. Gmail fora de línia, per defecte, sincronitza els dels darrers 7 dies, però anant a la 'app' i a "Configuració" (la roda dentada), pots canviar-lo per seleccionar si vols que sigui de 2 setmanes o d'un mes.

Dins de la 'app' es poden fer les mateixes coses que a Gmail normal, fins i tot programar respostes automàtiques amb un text per si no estarem disponibles durant molt de temps. Tota la teva organització d'etiquetes, destacats i carpetes la tindràs tal qual, així com les converses que hagis tingut. Assegura't d'obrir l'aplicació de manera habitual per mantenir els teus emails sincronitzats i recorda que les contestacions que des als usuaris s'enviaran quant tinguis la connexió necessària.