Quan, fa uns quants anys, Sony va llançar al mercat el seu primer telèfon mòbil resistent a l'aigua, molts van descobrir que aquesta filigrana tècnica era en realitat un avantatge important sobre la resta de dispositius del mercat. Malgrat que no van ser els primers de fer-ho, sí que van ser els que van posar a l'abast de qualsevol usuari aquesta característica. Amb el temps han augmentat els dispositius que no només aguanten les esquitxades, sinó que també es poden submergir.

Més enllà de l'aigua

La japonesa Panasonic sempre ha volgut anar més enllà de la simple resistència a l'aigua en la seva sèrie de dispositius resistents Toughbook, i ha creat ordinadors -i alguns mòbils- ??que són capaços de resistir els cops, les caigudes i la pols en una mena de croada per crear uns ordinadors i tauletes que, tot i no ser indestructibles, són molt més robustos que qualsevol altre ordinador del mercat.

El seu últim llançament, el CF-XZ6, no només és un dispositiu realment dur, sinó també bonic.

Aquest 2 en 1 -ordinador i tauleta- és perfecte per a aquells que necessiten potència sobre la marxa. El seu processador Intel d'última generació ho garanteix, així com el seu disc SSD, i la lleugeresa del conjunt -en mode tauleta només pesa 640 grams- fa que sigui fàcil de portar. La seva bateria amb una durada de 6 hores és part d'un dels seus grans avantatges, ja que el teclat extraïble inclou unes altres bateries, que augmenten la usabilitat del conjunt fins a les 14 hores, segons Panasonic.

Malgrat que aquest no és un dispositiu pensat per a qualsevol usuari, sí que és cert que els lletjos dispositius robustos han rebut una bona revisió estètica amb aquest CF-XZ6. El treball més dur serà ara més productiu i agradable.