El catàleg d'aplicacions musicals s'ha ampliat enormement i presenta propostes per a tot tipus de perfils. Tot i que les plataformes de 'streaming' es coronen en el primer lloc en el rànquing de vendes, es poden trobar també moltes altres eines que permeten tant escoltar música com crear-la.

La més popular és Spotify, que compta amb més de 100 milions d'usuaris, dels quals aproximadament la meitat són subscriptors de pagament. La tecnològica espanyola Energy Sistem ha explicat a través d'un comunicat que encara que sembli impossible competir amb una plataforma d'aquest calibre, hi ha aplicacions de cada tipus i per a cada necessitat, "de manera que la música és una de les àrees més rendibles en descàrregues" .

La Communications Manager de la companyia, Noemi Climent, ha explicat que els usuaris "busquen programes nous que cobreixin les seves demandes i els ofereixin prestacions que no poden trobar a les clàssiques aplicacions". Entre els punts forts per esdevenir un èxit, ha recollit Energy Sistem, destaca el disseny intuïtiu i modern, opcions personalitzables i una utilitat clau. L'empresa espanyola ha presentat una llista amb algunes de les 'apps' d'àudio més buscades pels usuaris.

Sound Search de Google

Per als qui volen caçar aquesta cançó que tant els agrada. S'ha convertit en una de les aplicacions més utilitzades pels usuaris d'Android. És una gran eina per trobar el títol de qualsevol cançó que estigui sonant, fins i tot en els ambients més sorollosos. En uns pocs segons, Sound Search reconeix la melodia i mostra totes les dades disponibles, com el tema, el títol i l'artista. Es pot ancorar a l'escriptori del mòbil per tenir accés directe i utilitzar-la en el moment adequat.

SoundCloud

Per als que volen estar a l'última. Aquesta 'app' és l'adequada per escoltar temes d'artistes emergents. Ofereix una àmplia col·lecció de cançons i gèneres musicals emmagatzemats directament en el núvol i destaca perquè tots els temes estan desenvolupats i pujats a la plataforma pels propis usuaris, no per companyies. Tots els usuaris poden escoltar sense límits tots els arxius de SoundCloud, així com deixar els seus comentaris en punts concrets de cada cançó.

Spotify

Per als que no es compliquen la vida. No només és una de les eines més completes, sinó la més descarregada en la categoria de música de Google Play Store. Després de les últimes actualitzacions, les seves funcionalitats s'han multiplicat. Les seves llistes de 'Descoberta Semanal' i 'Daily Mix' presenten novetats i recomanacions musicals a l'usuari segons el que hagi escoltat en els últims mesos. També proporciona llistes 'remember' temporals que inclouen cançons de fa un any, com 'Records d'estiu'. El servei Premium, que elimina la publicitat i permet la reproducció fora de línia, també arrasa: ja compta amb més de 50 milions de subscriptors de pagament.

Bandsintown

Per assabentar-se de tots els concerts a la ciutat. Després de realitzar un perfil dels gustos musicals, on analitza tant les preferències com els comptes de plataformes com Spotify, iTunes, Google Play Música o Last.fm, ofereix una llista amb tots els concerts disponibles en la ubicació de l'usuari. Quan troba algun dels artistes que toca a prop, envia un avís al mòbil amb informació de les entrades, així com els amics que hagin confirmat la seva assistència al concert.

Sing! Karaoke by Smule

Per als que volen cantar al costat dels seus artistes preferits. És l'aplicació de karaoke supervendes a Play Store, amb una comunitat de més de 50 milions d'usuaris. Permet accedir a una gran quantitat de cançons i cantar-les a duo al costat d'altres participants o músics com Nick Jonas, Ed Sheeran o Luis Fonsi. El funcionament és molt senzill: només cal col·locar-se uns auriculars, triar la cançó i entonar la seva lletra. Es pot triar quina veu gravar i afegir filtres, a més de guardar els temes.