John Hoffman, el conseller delegat de la GSMA, organitzadora del Congrés de Mòbils, ha expressat de nou la seva preocupació per la situació de Catalunya i ha advertit que l'esdeveniment necessita "seguretat i estabilitat política", pel que es plantejaria canviar de seu el 2019 si no es pogués garantir en el futur.

Hoffman va llançar aquest missatge ahir durant la reunió del patronat de la fundació Barcelona Mobile World Capital (MWC), que es va reunir a la capital catalana coincidint amb la vaga general que va col·lapsar la xarxa viària i ferroviària, segons han confirmat a Efe fonts pròximes a la Mobile World Capital (MWC), en la línia d'allò avançat avui per La Vanguardia.

El directiu de l'associació que organitza el Mobile va insistir en el fet que la pròxima edició de l'MWC, que tindrà lloc entre el 26 de febrer i l'1 de març del 2018, està completament garantida i que els preparatius van a bon ritme, però que l'esdeveniment necessita "seguretat i estabilitat política" amb vista a pròximes edicions.

Aquestes mateixes fonts han apuntat que Hoffman va llançar "un avís", un altre més, ja que l'octubre passat GSMA va assegurar en un concís comunicat que està "monitorant la situació a Espanya i a Catalunya i avaluant qualsevol impacte potencial per a la Mobile World Capital i el Mobile World Congress".

En el patronat de la Mobile World Capital es troben, entre d'altres, les administracions públiques, la Fira, la GSMA i algunes de les principals empreses del sector.

L'associació que agrupa els operadors de telefonia té un acord amb els socis de l'esdeveniment a Barcelona perquè la seu del Mobile es quedi a la capital catalana fins a l'any 2023.

L'any passat, el Mobile World Congress va registrar un nou rècord de visitants, amb 108.000 professionals, i s'estima que el seu impacte econòmic es va situar al voltant dels 465 milions d'euros.

Es tracta d'un esdeveniment que l'any passat va generar 13.200 llocs de treball temporals i que dinamitza l'economia de Barcelona i la seva àrea metropolitana durant els dies en què se celebra.

L'organització de la GSMA sempre està atenta a qualsevol mena de conflicte que incideixi en aquest esdeveniment, i els últims anys les vagues en el servei de metro han provocat el malestar de l'organització del congrés.