La companyia tecnològica Apple ha confirmat aquest dilluns l'adquisició de l'aplicació de reconeixement de música Shazam sense revelar més detalls de l'acord, encara que segons el mitjà especialitzat en tecnologia 'TechCrunch' l'oferta podria ascendir a 400 milions de dòlars (uns 339 milions d'euros).

Al començament d'any, Shazam va aconseguir captar al voltant de 30 milions de dòlars (25,3 milions d'euros) a través d'una ronda de finançament després de la qual l'empresa va ser valorada en 1.000 milions de dòlars (848 milions d'euros). D'aquesta forma, l'oferta d'Apple podria situar-se molt per sota de la valoració que el mercat li atorga a l'aplicació de reconeixement de música.

El gegant amb seu en Cupertino ha assegurat que Shazam s'incorporarà a través d'un "ajust natural" al seu servei de transmissió de música Apple Music, i que inclou el trasllat de l'equip de l'empresa britànica a la plantilla de l'empresa de la 'poma'.

"Estem encantats que Shazam i el seu talentós equip s'uneixin a Apple", apunta la firma en un comunicat. "Apple Music i Shazam encaixen perfectament, ja que comparteixen la passió per la música i permeten oferir excel·lents experiències musicals", afegeix.

Shazam i Apple ja compten amb determinades relacions comercials, com la integració de l'aplicació de reconeixement de música en Apple Music i en l'assistent virtual Siri. Les seves funcions també s'integren en altres aplicacions com Snapchat o Spotify.