Facebook ha revelat aquest divendres haver patit un atac per part de pirates informàtics que afecta 50 milions de comptes, de les que els hackers podrien haver obtingut informació privada i accedir-hi com si fossin els seus usuaris.

En un comunicat, el gegant de les xarxes socials ha dit que els seus enginyers van trobar el "problema de seguretat" dimarts passat, i que la companyia està tractant l'assumpte de manera "extremadament seriosa", encara que la investigació està encara en la seva fase inicial.

Segons Facebook, els pirates informàtics van explotar una "vulnerabilitat" al codi de la plataforma que va afectar el mode "Veure com", una habilitat que permet als usuaris veure el seu perfil com si fossin una altra gent.

Això els va permetre apoderar-se d'informació que podria haver estat usada per tercers, per connectar-se als comptes dels internautes afectats, tot i que l'empresa encara no sap si això és una cosa que els hackers van arribar a fer.

"Ens estem prenent l'assumpte de forma extremadament seriosa i volíem avisar a tothom del que ha passat i de les accions immediates que hem pres per protegir la seguretat de les persones", ha explicat en una roda de premsa telefònica el president i cofundador de Facebook, Mark Zuckerberg.

Entre les mesures adoptades per la companyia per respondre a l'atac, s'ha procedit a la desconnexió immediata de tots aquells comptes afectats que tenien activada l'opció de connectar-se a Facebook sense necessitat d'introduir el nom d'usuari i la contrasenya.