Cada vegada és més comú demanar el número de telèfon a algú just després de conèixer-se. Aplicacions com Facebook, Instagram o WhatsApp han fet que es perdi part d'aquesta intimitat o privacitat que abans era més habitual.

Però el problema arriba quan algú que no coneixes afegeix el teu telèfon a la seva agenda de contactes sense el teu permís i sense que te n'adonis. Un senzill truc de WhatsApp, que funciona tant en iOS com en Android, et permetrà saber si un desconegut té el teu número de telèfon. Per aquesta raó, si vols evitar-te missatges inesperats en el futur o per simple curiositat, segueix aquests passos.

Crea un canal de difusió

Amb els canals de difusió de WhatsApp pots aconseguir que un mateix missatge arribi a diversos dels teus contactes. Per això, per descobrir si un desconegut té el teu número de telèfon, comença creant un canal de difusió amb tots els teus contactes, pots incloure també els grups.

En crear aquesta llista ja t'apareixerà un missatge indicant que "només contactes amb el teu número en la seva llista de contactes rebran els teus missatges de difusió".

Toca esperar

Després de crear la llista de difusió, envia un missatge de prova i espera. Has d'esperar un temps raonable fins que consideris que tots els contactes han llegit aquest missatge.

Accedeix a la informació del missatge

Un cop passat el temps que creguis convenient, has d'anar a la informació del missatge mantenint premut durant un temps i accedint a les seves propietats. En aquesta pantalla veuràs qui ha llegit el teu missatge, a quina hora i quins contactes no l'han vist encara.

Si en aquesta finestra t'apareix algun número que no tens guardat o no coneixes, vol dir que aquest desconegut té el teu WhatsApp.