La companyia Yahoo ha acceptat pagar 50 milions de dòlars com a compensació als afectats en Estats Units i Israel per la bretxa de seguretat de 2013, fet que suposa pagaments a al voltant de 200 milions d'usuaris en els dos països, i també oferirà serveis de monitorització de crèdit per als usuaris nord-americans durant dos anys.

Com a mesura compensatòria a la filtració massiva de dades personals de 2013, Yahoo haurà de pagar una xifra que ascendeix als 50 milions de dòlars, segons recull el mitjà Tech Crunch, en base a l'acord aconseguit en el Tribunal de Districte de San Jose, a Califòrnia ( Estats Units).

L'empresa ha proposat el pagament d'aquesta quantia per als usuaris nord-americans i israelians que es van veure involucrats en aquest problema. A més, la companyia propietat de l'operador de telefonia Verizon també destinarà 35 milions de dòlars a cobrir els honoraris d'advocats involucrats en el cas.

Per l'acord assolit, Yahoo oferirà als usuaris nord-americans serveis de monitorització de crèdits a través de l'empresa de seguretat i programari AllClear durant un període de dos anys, per mitjà d'un paquet amb un valor proper als 350 dòlars invertits en cada usuari afectat.

Robatori d'identitat

La companyia també indemnitzarà petites empreses i usuaris pel que fa a les pèrdues ocasionades per la bretxa de seguretat, entre el que es recullen problemes derivats del robatori d'identitat o la devolució retardada d'impostos, entre d'altres. Finalment, també retornarà el 25 per cent de l'import a aquells que van pagar pels serveis 'premium' de correu electrònic.

La filtració massiva de comptes correu electrònic de Yahoo es va produir l'agost de l'any 2013 i no es va fer pública fins a finals de 2016, quan va assegurar que havia afectat a mil milions de comptes. Posteriorment, Yahoo, ja dins Oath després de la seva adquisició per part de Verizon, va admetre que la bretxa havia afectat els 3.000 milions de comptes del seu servei.

L'acord assolit està pendent de ser ratificat pel Tribunal de Districte de San Jose el proper 29 de novembre