La majoria de les llars on hi ha nens i joves tenen reservat un lloc per a la videoconsola just al costat del televisor. Tot i que fa temps es considerava un enemic per a la família, capaç d'alienar a aquell qui hi jugués massa temps, avui en dia s'han convertit en un instrument més d'oci i les seves funcions van més enllà de reproduir videojocs.

De fet, a una videoconsola se li pot treure molt partit; sense anar més lluny la PlayStation 4 i la Xbox One ofereixen múltiples opcions que t'ajudaran a convertir la teva vella televisió en una Smart TV.

Tots dos models disposen de connexió a internet, aplicacions pròpies com HBO, Netflix, Spotify ... a més de diversos ports per poder connectar-se a altres dispositius. Amb aquestes característiques i tafanejant una mica, convertiràs teva televisió en un aparell intel·ligent.Connectar-se a Internet

Les Smart Tv estan connectades a la xarxa; d'aquesta manera, a través de les seves pantalles, podem buscar i consumir a Internet allò que vulguem.

Amb la PS4 el que hem de fer és instal·lar i connectar la consola a la xarxa de casa nostra. Posteriorment, caldrà anar a la pantalla d'inici i buscar el símbol «www». Des d'aquesta opció accediràs al navegador web i podràs utilitzar la tele com si fos un ordinador. A més, si ho prefereixes, pots connectar a la consola un teclat i un ratolí a través dels ports USB.

Si la teva consola és una Xbox One t'hauràs d'adreçar a la pantalla d'inici> Aplicacions> Explorar aplicacions. Des d'aquí hauràs de descarregar l'aplicació «Microsoft Edge» i un cop facis clic a sobre, s'obrirà una altra finestra des de la qual podràs navegar d'una manera senzilla. En aquest cas, no podràs connectar ni teclat ni ratolí a la videoconsola.

Comptaràs amb més ports

Si la teva televisió és antiga pot ser que no disposi de massa ports USB per connectar memòries externes o pen drives. Gràcies a les videoconsoles, tindràs tots els ports que necessitis per als teus discs durs.

La PS4 disposa de dos ports USB d'altíssima velocitat, que a més serveixen per connectar el teclat i el ratolí. A la Xbox disposes de tres ports però que no són aptes per a teclats i ratolins.

Aplicacions

Una altra de les característiques de les Smart TV és que tenen certes aplicacions com Netflix, HBO, Spotify, Youtube ... Quan connectis la teva consola al teu televisior disposaràs d'aquestes apps tan populars.

Si disposes d'una PS4 accedeix a la PlayStation Store> Apps i busca aquelles aplicacions que vols descarregar. Quan haguem descarregat les apps, hauràs buscar-les al menú principal.

Amb la Xbox el procés a seguir és molt semblant. Hauràs anar a Inici> Aplicacions> Explorador d'aplicacions i des d'allà descarregar les que vulguis.

Fer «screen mirroring»

Amb les videoconsoles podràs reproduir al teu televisor allò que veus al teu mòbil o ordinador sense cables. Si tens una PS4 obre l'app que vols veure tant al teu ordinador o mòbil, com en la teva videoconsola. Quan ho facis et caldrà sincronitzar tots dos dispositius a «Configuració», on t'apareixerà l'opció de «Compartir pantalla».

El 2015 van llançar una app especial per a Xbox per fer «mirroring» que es deia Wireless Display. El problema és que la van retirar de botiga sense cap explicació i de moment no hi ha una alternativa segura.