Un error descobert a l'aplicació de WhatsApp permet recuperar missatges que havien estat eliminats per la persona que els va enviar, restituint-los a través de les còpies de seguretat que realitza automàticament l'app.

Com ha advertit inicialment el diari britànic Mirror, l'error funciona solament en circumstàncies molt limitades, quan es duen a terme les còpies de seguretat a les 2 de la matinada, hora a la qual es realitzen en la configuració per defecte de WhatsApp.

A través de l'«error», els usuaris poden recuperar els missatges eliminats que han rebut en desinstal·lar i instal·lar de nou l'aplicació. En tornar a iniciar-se, WhatsApp recupera l'última còpia de seguretat i els missatges eliminats tornen a resultar visibles.

L'error de l'aplicació pot ser degut a un problema en les etiquetes de missatges de WhatsApp, i s'aprofita que els missatges eliminats no queden totalment esborrats. Restaurar una còpia de seguretat, però, comporta riscos addicionals com la pèrdua dels missatges rebuts després de guardar les dades.