05 de febrer de 2019
05.02.2019

Google començarà a esborrar definitivament les dades de Google+ el 2 d'abril

Els usuaris tenen fins llavors per descarregar-se tota la seva informació

05.02.2019 | 12:43
Google tanca definitivament Google+

Els usuaris de la xarxa social Google+ hauran de descarregar-se tota la seva informació abans del proper 2 d'abril, que és quan Google començarà a eliminar tot el contingut de la xarxa social fins a fer-la desaparèixer completament.

Després de mesos anunciant-ne la desaparició, Google ja ha començat a fer els primers passos per a l'eliminació de Google+. A través del seu web de suport, la companyia explica les etapes en què es durà a terme aquesta supressió i ha donat una sèrie d'instruccions als usuaris de la seva xarxa social.

El proper 4 de febrer, Google bloquejarà la creació dels comptes, els llocs web, les comunitats o els esdeveniments a Google+. El 7 de març altres llocs web, dels quals no se n'han donat detalls, deixaran de permetre fer comentaris.

A partir d'aquí, Google+ anirà desapareixent a poc a poc, i el 2 d'abril tots els comptes i llocs web de la xarxa social de Google començaran a ser eliminats.

Aquest procés d'eliminació dels comptes, els llocs web i l'arxiu d'àlbums de tots els usuaris durarà uns quants mesos, per la qual cosa una part del contingut sí que seguirà present més tard del 2 d'abril.

Google demana a tots els seus usuaris que descarreguin tots els seus documents abans de l'abril, tant si tenen un compte de Google+ normal com si són amos o moderadors d'una comunitat Google+. A més, a principis de març Google permetrà la descàrrega d'un altre tipus de dades de les comunitats com l'autor, el cos i les fotos de cada publicació.

Una altra mesura que prendrà la companyia al llarg d'aquest període és l'eliminació del botó d'inici de sessió de Google+, que en alguns casos serà substituït per un botó d'inici de sessió de Google.

Google ja va anunciar aquest tancament l'octubre del passat any, quan afirmava que a partir d'aleshores la plataforma estaria només enfocada a les empreses. No obstant això, dos mesos més tard la companyia va haver d'avançar aquest tancament, a l'agost d'aquest any, a causa d'un error que afectava més de 50 milions d'usuaris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook