Des del naixement d'Internet fa més de quatre dècades, milions de pàgines han sorgit amb la intenció de convertir-se en referència. Algunes d'elles ho han aconseguit, fent-se pràcticament imprescindibles en la nostra vida diària. Els cercadors són les més visitades, ja que són, precisament, les que ens donen accés a altres de manera còmoda i ràpida. A més, les relatives a xarxes socials, cada vegada més populars entre els joves, i les botigues virtuals, donat l'auge de la compra on-line, copen la resta de webs més populars.

Així, aquestes són les pàgines més utilitzades:

Google

La "reina" de les webs és, sens dubte, Google. El cercador més utilitzat de tots -al voltant d'un 90% dels usuaris obre Internet amb ella com a pàgina principal- és la web més requerida ja que, gràcies a ella, accedim de manera ràpida a qualsevol tema, incloent altres pàgines web, imatges, vídeos o ofertes.

Youtube

Creat el 2005, Youtube és el segon portal més popular. I és que a l'hora de buscar vídeos, tothom acut a ell. Permet pujar-los i compartir-los i el seu auge no para de créixer, escalant posicions en el rànquing sense parar.

Facebook

Es tracta de la xarxa social per excel·lència i, per tant, la tercera web més visitada. I és que Facebook aconsegueix connectar a persones de tots els punts del planeta de manera senzilla.

Baidu

Baidu és el cercador xinès. Donat els milions d'habitants del país asiàtic, és lògic que aquest es converteixi en el segon cercador més visitat del món. Dóna accés a tots els recursos que ofereix Google i també a pel·lícules en MP3.

Wikipedia

No podia faltar Wikipedia a la llista. Quan es vol fer una consulta sobre qualsevol tema, és el primer lloc al que a un pensa recórrer per obtenir informació. L'accés a aquesta autèntica enciclopèdia virtual tampoc para de créixer i a ell recorren des d'estudiants fins a gent gran, pel seu enorme ventall d'informació i fàcil lectura.

Tencent QQ

De nou apareix la Xina. I és que QQ es tracta d'un portal de serveis d'Internet, fundat fa 20 anys i l'ús tampoc para d'augmentar en el gegant asiàtic. QQ, propietat de Tencent, ofereix als seus usuaris una àmplia gamma de fòrums, sales de xat, jocs, correu i altres serveis.

Taboao y Tmall

Com passa amb Amazon, les botigues virtuals més popular de la Xina no podien faltar a la llista. Tmall, més recent, i Taobao, fundada fa 15 anys, ofereixen una àmplia gamma de productes i és molt popular entre la població xinesa.

Yahoo

Encara que lluny de Google, Yahoo és el segon cercador més utilitzat a Occident, de manera que també apareix en el rànquing. A més d'oferir tot tipus d'informació, compta amb contingut personalitzable, correu electrònic, clubs i cercadors de persones.

Amazon

Les botigues virtuals estan també entre les més visitades i, entre elles, destaca sens dubte Amazon, que disposa de gairebé qualsevol article que es vulgui i un ús personalitzat que afavoreix la recerca i la recepció del producte.

Twitter

Després de Facebook, apareix Twitter com la següent xarxa social més popular. I com tota xarxa, cada vegada està més estesa. A través d'aquesta pàgina podem compartir textos, fotos i vídeos de manera senzilla, ràpida i visual.