Google Maps ha introduït a Espanya una nova funció en la seva aplicació per Android que avisa als usuaris de la ubicació dels radars tant fixos com mòbils en les rutes amb cotxe, dades que són els propis usuaris els qui les notifiquen.

Google Maps compta així amb la utilitat de situar els radars en les rutes indicades, una funció que ja tenien aplicacions com Waze, que també pertany a Google, i que Maps ja havia afegit a alguns països des de principis d'any, com als Estats Units. Segons ha confirmat l'empresa a TechCrunch, aquesta funcionalitat ja està disponible a 40 països diferents, entre ells, Espanya.

Google ha confirmat a Europa Press aquesta funció, en la qual "els usuaris d'Android poden reportar radars de velocitat mòbils mentre que els usuaris d'iOS podran veure aquests informes" malgrat tot, encara no poden reportar-ho als usuaris d'iOS però estan "treballant en això".

El funcionament és bastant senzill; en introduir la destinació del viatge, Google Maps calcula la ruta més ràpida i una sèrie de rutes alternatives i, ara, a més de situar les zones de més trànsit o zona en obres també localitza i indica en el mapa els radars fixos o mòbils presents en les diferents rutes. Per a avisar d'un radar, l'aplicació ofereix un botó que simplement tocant-lo envia una alerta.

Els radars estan indicats en l'aplicació amb una icona groga d'una càmera en la localització aproximada. A més, en circular al cotxe amb l'aplicació de navegació activa seguint la ruta indicada, l'aplicació avisa amb avisos sonors i visuals l'aproximació en un radar.

A causa que els radars mòbils es van canviant de lloc geogràfic, l'aplicació també indica la darrera vegada que s'ha verificat la ubicació de la càmera perquè l'usuari pugui considerar la credibilitat de l'avís.