Fer petonets, posar cares gracioses o fer gestos amb les mans s'han convertit en actituds universals a l'hora de fer-se un 'selfie'. Un dels més recurrents és el símbol de la victòria, que consisteix en aixecar els dits índex i cor, en forma de 'V'.

No obstant això, aquesta simpàtica forma d'immortalitzar un moment podria convertir-se en una porta oberta perquè els hackers vulnerin la nostra privacitat i les nostres dades, segons alerta l'Institut Japonès Nacional d'Informàtics.

Encara que sembli surrealista, el gest de la victòria podria facilitar als hackers obtenir les empremtes dactilars de les persones, cosa que donaria via lliure a múltiples aplicacions i informacions sensibles com dades bancàries, sanitàries, targetes de crèdit...

Com és possible?

La millora en la qualitat de la resolució de les imatges en càmeres i smartphones és molt evident i cada dia evoluciona un pas més. Això facilitaria extreure una imatge clara i precisa dels dits. De fet, amb una bona il·luminació i nitidesa, les dades de les empremtes es poden recrear, tal com apunta l'investigador d'aquesta entitat, Isao Echizen, al diari 'The Japan Times'.

Són molts els dispositius electrònics que utilitzen les empremtes dactilars com a mesura de seguretat per accedir a certes apps, comptes de correu, comptes bancaris... En definitiva, en la nostra digitalitzada societat, l'innocent gest de fer-se un 'selfie' fent el gest de victòria i pujar-lo a les xarxes socials podria posar en perill la teva privacitat i els teus comptes personals.