L'aplicació FaceApp, que permet caracteritzar les persones com avis o àvies, entre d'altres transformacions, està causant furor entre els usuaris d'aquest tipus d'eines digitals i molts d'ells ja s'han decidit a provar-ho i a a compartir el resultat a les xarxes socials.

FaceApp ha enganxat també als famosos pel realisme dels muntatges que crea i són nombroses les cares conegudes que han publicat les imatges resultants a internet amb l'etiqueta #FaceAppChallenge, fet que ha multiplicat l'impacte d'aquesta aplicació d'origen rus.

Tanmateix, hi ha una ombra negre darrere de FaceApp. Disponible per a Android i iOS, la seva ambigua política de privacitat li permet recol·lectar dades que poden afectar la nostra vida privada.

El portal especialitzat Hipertextual s'ha encarregat de subratllar aquests riscos. Entre altres coses, l'app accedeix a fotos i vídeos de l'usuari i "altra informació del comportament del medi d'eines d'anàlisi de tercers, galetes i identificadors del dispositiu per proveir contingut personalitzat i publicitat".

Això pot suposar que aquestes dades acabin en mans de tercers.

L'advertència sobre aquesta app de moda torna a posar de manifest el risc que suposen per als usuaris algunes de les aplicacions que es fan servir en el dia a dia.