Google Stadia, la plataforma de videojocs 'streaming' de Google, arribarà al novembre, però molts són els dubtes que els jugadors tenen sobre aquest assumpte, la qual cosa ha portat un dels seus responsables a assegurar que el model de distribució no és com el de Netflix i que amb el llançament estaran disponibles les funcions bàsiques.

El director de Producte per a Stadia, Andrey Doronichev, ha respost a les preguntes dels usuaris del portal Reddit sobre la plataforma de videojoc 'streaming' de Google, amb la intenció d'aclarir alguns dels seus dubtes.

Doronichev ha volgut deixar clar que Stadia no és "el Netflix dels videojocs", sinó que el model de distribució que oferirà s'aproxima més al que ja tenen Xbox o PlayStation amb les seves plataformes Xbox Live Gold i Playstation Plus, respectivament.

Stadia Base, la versió gratuïta d'accés a la plataforma, no comptarà amb videojocs gratuïts, com ha indicat Doronichev, i amb el llançament al novembre de la versió de pagament, Stadia Pro, estaran disponibles "totes les funcionalitats bàsiques", el joc creuat entre diferents pantalles, l'eliminació de les esperes en les descàrregues, la part social o la botiga.

Doronichev veu "els jocs com la plataforma social més gran del futur" cosa que, a Stadia, es tradueix en una forta inversió en la part social, de comunicació i de seguretat. En aquest aspecte, la plataforma permetrà en el seu llançament gestionar la llista d'amics, crear grups i fer servir el xat de veu.

Una preocupació recollida durant la conversa al·ludia a les conseqüències d'una possible retirada del servei Stadia, en relació amb els jocs adquirits en la plataforma. El directiu ha assegurat que "els jocs que compris a Stadia són teus per jugar-hi", i que els jugadors podran descarregar les metadades del joc, si volen.

Pel que fa als assoliments, com Xbox Gamerscore o PlayStation Trophies, Doronichev ha assegurat que tindran alguna cosa "semblant", però que arribarà després del llançament de la plataforma. D'altra banda, el directiu ha assenyalat que els jocs tindran "preus competitius" i que des d'Stadia donaran suport els jocs 'indie'.