WhatsApp és l'aplicació de missatgeria instantània més utilitzada a tot el món. Moltes trucades han quedat desplaçades a un segon pla per a ser substituïdes per missatges i notes d'àudio que s'han convertit en la manera de comunicar-se preferida entre usuaris de pràcticament qualsevol edat.

No obstant això, aquest servei no està exempt de problemes, traves i virus. L'Organització de Consumidors i Usuaris ha emès un avís a través del seu portal informatiu per advertir als que tinguin un smartphone amb sistema operatiu Android, que actualitzin l'última versió d'aquesta xarxa social. "Si el teu telèfon és Android i tens una versió una mica" antiga "de WhatsApp, t'interessa actualitzar-la per així evitar el possible risc que s'amaga en alguns fitxers .gif, que podrien incloure malware", han comunicat.

"La ciberdelinqüència està a l'ordre del dia. L'últim avís es refereix a la vulnerabilitat que s'ha detectat en alguns telèfons Android davant del codi malintencionat que podrien amagar alguns fitxers d'imatges i .gif que s'envien per WhatsApp i que fan que, en el moment en que s'obri el gif a WhatsApp, el codi s'executi en intentar carregar la vista prèvia. N'hi hauria prou amb que l'usuari rebi la imatge infectada amb aquest malware perquè s'instal·lés el codi maliciós, de manera que l'atacant podria accedir a informació personal de la víctima i fins i tot executar funcionalitats del mòbil (per exemple, gravar vídeo o àudio)", asseguren des de l'Organització de Consumidors i Usuaris.

Per això, la solució que proposen des d'aquest organisme és "actualitzar WhatsApp". "El problema es produeix només en telèfons Android que tinguin instal·lada una versió de WhatsApp anterior a la 2.19.244. Per tant, si el teu mòbil és Android: comprova en ajustos vostra versió de WhatsApp. Si és anterior a la 2.19.244, busca l'app a Play Store i selecciona "Actualitzar" per descarregar la nova versió".