25 de octubre de 2019
25.10.2019

Les empreses espanyoles reben més de 400 ciberatacs de mitjana a la setmana

25.10.2019 | 18:09
En els últims sis mesos s'han trobat uns 436 ciberatacs per setmana

Les empreses espanyoles han rebut una mitjana de 436 ciberatacs cada setmana durant els darrers sis mesos, tal com alerta la companyia de ciberseguretat Check Point en el seu darrer informe. El 'criptojacking' i el programari malilciós són les principals amenaces a les quals s'enfronten.

L'espectre d'atacs cibernètics és cada vegada més ampli, i els cibercriminals desenvolupen tècniques cada vegada més avançades, tal com recull l'informe 'Threat Intelligence 2019', que presenta un escenari en el qual es mostra la tendència alcista a fer servir el món digital per atacar les empreses.

El 'criptojacking' (18,8%) és un virus que s'oculta en un dispositiu per minar criptomonedes i obtenir beneficis econòmics mentre s'aprofita dels seus recursos, i el 'malware'(18,7%) és un programari maliciós dissenyat específicament per afectar dispositius mòbils. Aquests són els tipus d'amenaces que més impacte tenen en les empreses espanyoles.

D'altra banda, Emotet, una 'botnet' que es fa servir per distribuir altres programes o campanyes malicioses i que el setembre passat va afectar gairebé una de cada cinc empreses espanyoles, lidera el rànquing d'amenaces 'malware' per a les empreses a Espanya, entre els quals també es troben dos 'cryptojackers' (XMRig, Darkgate), un troià bancari (Trickbot) i una eina d'administració remota (AgentTesla).

Des de Check Point assenyalen que la prevenció i la proactivitat han de ser "elements diferencials" que aportin valor afegit a l'estratègia de ciberseguretat, sense oblidar la formació, perquè tots els treballadors puguin representar un primer nivell de seguretat i evitin ser víctimes d'atacs senzills mitjançant d'amenaces de tipus 'ransomware' o 'malware'.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook