Instagram ha reforçat les polítiques per combatre la incitació o promoció de les autolesions i el suïcidi a la plataforma amb la prohibició dels continguts de ficció, com ara mems o dibuixos, que reflecteixin aquestes qüestions.

El suïcidi i les autolesions són qüestions que "preocupen profundament la gent" però que són "complicades", tal com entén el responsable d'Instagram, Adam Mosseri. Així, entén que, d'una banda, els més joves poden tenir influències negatives del que veuen a Internet, però de l'altra, acudeixen a les comunitats en línia a la recerca de suport i a compartir les seves experiències.

Per això, com assenyala Mosseri en un comunicat, a Instagram "no permetem que la gent comparteixi continguts que incitin o promoguin les autolesions o el suïcidi". Al febrer, la companyia va introduir un canvi en la seva política de continguts pel qual prohibia aquells que mostressin imatges gràfiques d'autolesions, fet que va permetre a la companyia actuar sobre el doble de contingut.

Els tres mesos següents de la implantació, s'han "eliminat, reduït la visibilitat o afegit pantalles de sensibilitat" en més de 834.000 continguts.

Ara, la companyia ha fet un pas més pel qual prohibeix la publicació d'imatges de ficció que representin el suïcidi o les autolesions. Aquesta prohibició afecta dibuixos, mems o fragments trets de pel·lícules o còmics, com expliquen en el comunicat.

"També eliminarem altres imatges que poden no mostrar autolesions o suïcidi, però que inclouen materials o mètodes associats", assenyala Instagram. Per contrarestar la influència negativa d'aquests continguts, la companyia oferirà recursos locals d'ajuda.