WhatsApp prendrà "accions legals" a partir del 7 de desembre contra aquells comptes que violin els termes d'ús de la companyia. En un comunicat el servei de missatgeria instantània ha recalcat que serà la pròpia plataforma la que determinarà si s'estan duent a terme accions d'abús. Això també inclou la 'app' WhatsApp Business, creada per la comunicació entre usuaris i empreses.

En el seu comunicat WhatsApp ha recalcat el seu caràcter de "plataforma de missatgeria privada" i s'ha centrat en la violació de dos dels 'Termes i Condicions': l'ús no personal de la plataforma i l'enviament de missatges massius.

I és que moltes empreses freguen la legalitat utilitzant programes informàtics per fer publicitat i enviar a altres usuaris missatges de forma massiva. Així que no t'espantis, WhatsApp no ??et tancarà el compte per enviar un meme graciós als teus innombrables grups d'amics. Això sí, vés amb compte si ets dels que reenvia el mateix missatge a tots els teus contactes utilitzant algun tipus de programa.

Encara que WhatsApp fa especial èmfasi a la violació d'aquests termes d'ús, no són els únics motius pels quals la companyia pot tancar-te el compte.

Ser bloquejat per moltes persones

Ser bloquejat per moltes persones

Si un compte està bloquejat per molts usuaris en un breu període de temps, WhatsApp pot suspendre'l temporalment. Això sí, en els seus 'Termes i Condicions' la companyia no detalla el nombre exacte de bloquejos.

Enviar virus a través dels missatges

Enviar virus a través dels missatges

Ja sigui de forma inconscient o per fer mal a altres usuaris del servei de missatgeria, enviar virus a través de missatges pot deixar-te sense compte. WhatsApp castiga a tots aquells que es dediquin a enviar enllaços o documents amb contingut maliciós.

Crear grups amb gent desconeguda

Crear grups amb gent desconeguda

Pots posar en perill el teu compte de WhatsApp si et dediques a crear grups a la 'app' amb gent que no tens guardada a l'agenda del teu telèfon. Aquesta mesura està més dedicada a les empreses que als usuaris, per intentar que no facin publicitat.

Infringir els drets d'autor

Infringir els drets d'autor

La companyia prohibeix als seus usuaris enviar o pujar imatges, vídeos o qualsevol altre contingut que estigui protegit amb drets d'autor, de privacitat, propietat intel·lectual o altres drets de propietat.

Robar identitats

Robar identitats

Des que les xarxes socials van aparèixer a les nostres vides els delictes de suplantació d'identitat han anat en augment. Utilitzar les imatges o dades d'una altra persona, ja sigui per danyar la seva imatge o per guanyar una mica de notorietat, és un delicte que WhatsApp pot castigar amb el tancament del compte.

Missatges o fotos ofensives

Missatges o fotos ofensives

WhatsApp pot tancar el teu compte si els missatges que envies als teus contactes o les teves fotos de perfil són obscenes, difamatòries, intimidants o ofensives des del punt de vista ètnic o racial. També pot tancar-la si aquests missatges promouen o fomenten conductes que serien il·legals o inadequades.