20 de desembre de 2019
20.12.2019
Regió7

Facebook admet que pot rastrejar la ubicació dels seus usuaris sense la seva autorització

La companyia ha explicat en una carta les diferents tècnics que utilitza per aconseguir-ho

20.12.2019 | 09:38
Facebook fa servir la ubicació de l'usuari per als anuncis

Facebook ha admès en una carta enviada a dos senadors nord-americans que pot rastrejar la ubicació de tots els seus usuaris tot i que no hagin activat la funció de geolocalització.

"Quan els serveis d'ubicació estan apagats, Facebook pot conèixer la geolocalització de la gent fent servir informació que comparteix a través de les seves activitats a Facebook o adreces IP i altres connexions de xarxa que facin servir", afirma en la carta, datada del 12 de desembre, el responsable de l'Oficina de Seguretat de Facebook, Rob Sherman.

La carta, enviada al senador demòcrata Chris Coons i al republicà Josh Hawley, va ser publicada aquest dimarts per una periodista del diari nord-americà 'The Hill' a través del seu compte en Twitter.

En la missiva, la companyia explica les diferents formes amb les quals pot accedir a la ubicació dels seus usuaris tot i que tinguin la funció de geolocalització desactivada, entre altres mitjançant la ubicació que inclouen a les seves fotos i les seves adreces IP.

Sherman ha detallat que Facebook fa servir aquest tipus d'informació per notificar els usuaris quan algú ha accedit al seu compte des d'una altra ubicació, així com per frenar la propagació d'informació falsa.

La companyia també ha explicat que fa servir aquestes dades per als anuncis. "Per necessitat, pràcticament tots els anuncis de Facebook es basen en la localització", recalca Sherman en la seva carta. "En cas contrari, les persones de Washington DC rebrien anuncis de serveis o esdeveniments a Londres, i viceversa", afegeix.

Per la seva banda, el senador republicà Josh Hawley ha afirmat que tot i que els usuaris desactivin els serveis de geolocalització, Facebook "fa servir la teva ubicació per fer diners".

"No hi ha cap més opció. No hi ha control sobre la teva informació personal", ha recalcat Hawley al seu compte de Twitter. "És per això que el Congrés ha de prendre mesures", ha afegit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook