Una de les metes més comunes al començar l'any o de cara a les vacances d'estiu és l'estalvi. Sempre ens proposem aconseguir un coixí econòmic, però no és una tasca fàcil. Com ja és costum, la tecnologia ens pot donar un cop de mà. Arrodoniment, ingrés únic, regles d'estalvi ... Com funcionen les apps d'estalvi? Realment són efectives? Repassem algunes de les apps d'estalvi més populars:Metes i consells

  • Oingz - Gratuïta. Android 5.0 i versions posteriors. Mida 8,9 M. Oingz analitza les necessitats de l'usuari segons el seu perfil per oferir un servei personalitzat. Suggereix objectius i ajuda a crear un pla d'estalvi. L'algoritme de l'app serà el que organitzi l'estalvi en funció dels objectius. A més, realitza projeccions futures i porta a terme el seguiment de l'estat actual per determinar si podràs aconseguir les metes a temps.
  • Coinch - Gratuïta. Android 6.0 i versions posteriors. Mida 9,8 M. Coinch proporciona consells per estalviar més i aconseguir les metes que es marqui l'usuari. Així, informa de quant s'ha d'estalviar diàriament per assolir l'estalvi proposat. Disposa d'un sistema d'alertes per no oblidar dipositar diners per a l'estalvi. A més, permet crear objectius compartits amb amics, on tots podran aportar.
  • Moneyhero - Gratuïta. iPhone i Android 4.4 i versions posteriors. Mida varia segons el dispositiu. L'usuari marca les seves metes i Moneyhero calcula la despesa diària per aconseguir l'objectiu. Segueix el progrés diari, i comunica la mitjana de despeses, segons el ritme de la despesa, comunica a l'usuari fins a quin dia del mes tindrà diners disponibles. A més d'ajudar a conèixer on van els diners gastats, també permet gestionar les finances en parella. Opció de pagament Premium.

Arrodoniment

  • Arbor - Gratuïta. iPhone i Android 4.4 i versions posteriors. Mida 32M. Arbor és una app d'estalvi que funciona a través de regles. Per començar l'usuari ha de vincular el seu compte bancari, d'aquesta manera l'aplicació guardarà els diners destinats a l'estalvi, podent acumular-se en la pròpia app o transferint cada 100 euros. També es poden programar transferències periòdiques i crear metes. A més, també permet invertir els estalvis des de tan sols 5 €. El proveïdor de pagaments és Lemonway, de manera que els moviments en el compte bancari es reflectiran sota aquest nom.
  • Coinscrap - Gratuïta. iPhone i Android 4.4 i versions posteriors. Mida 26M. Funciona a través de regles d'estalvi, en aquest cas els diners estalviats es transfereix cada divendres automàticament del compte corrent o targeta a un producte d'assegurança de vida-estalvi contractada amb l'entitat asseguradora CASER.

Estalvi per a famílies

  • Gimme Five - Gratuïta. iPhone i Android 4.4 i versions posteriors. Mida 1.7m. Especialment pensada per a l'estalvi amb nens. La idea d'aquesta app és crear un compte per a l'estalvi del nen, configurar la seva meta d'estalvi i convidar a col·laboradors (familiars, amics, etc.). Es poden establir uns propòsits a millorar perquè el nen es comprometi a complir-los i així anar aconseguint aportacions que aniran directament al compte bancari escollit.