Telegram ha bloquejat 122 canals amb més de 380.000 usuaris en els quals es compartien milers de còpies pirata de llibres, diaris i revistes, arran d'una sol·licitud del Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO).

Així, després de constatar un increment de la pirateria a les aplicacions de missatgeria instantània durant aquest període de confinament, a final del mes d'abril CEDRO va sol·licitar a Telegram el bloqueig de més de 120 canals on havia detectat que s'estaven compartint «de manera intensa» còpies no autoritzades de llibres, diaris i revistes.

Des de fa uns quants dies, aquestes còpies il·lícites ja no estan accessibles perquè Telegram ha bloquejat aquests grups. «No és la primera vegada que aquesta aplicació de missatgeria col·labora amb CEDRO en la lluita contra la pirateria digital», apunta Jorge Corrales, director general de l'entitat.

«No obstant això, mai havíem arribat a eliminar l'activitat il·lícita d'un nombre tan elevat de grups, especialment a través de la seva versió web, en els quals s'estaven compartint còpies pirata d'obres dels nostres socis», afegeix Corrales, que assenyala que els serveis de missatgeria instantània, com Telegram o WhatsApp, cada vegada són més utilitzats per distribuir i consumir còpies pirata de continguts literaris i informatius.