Microsoft ha anunciat que l'actualització de maig de Windows 10 inclou una nova implementació anomenada 'SegmentHeap', que reduirà l'ús de la memòria per a les aplicacions Win32, com el navegador Google Chrome.

'SegmentHeap' és un canvi tècnic disponible per als desenvolupadors que únicament funciona en les versions de 2004 i posteriors de Windows 10.

Microsoft ja va anunciar que havia modificat el seu navegador Microsoft Edge per a utilitzar 'SegmentHeap' i va afirmar que les primeres proves internes van demostrar una reducció de l'ús de memòria de fins a un 27 per cent.

Un dels enginyers de Google va assegurar en la pàgina de desenvolupament de Chromium que afegir 'SegmentHeap' al navegador de Google "podria estalviar centenars de MB en el navegador i els processos de la utilitat del Servei de xarxa, entre altres, en algunes màquines".

Aquesta nova característica encara no està disponible a Google Chrome i el navegador de Google ha indicat que per això és necessari que la companyia creï Chrome amb Windows 10 Build 19041.0 SDK.

"Per a evitar advertiments de compilació, aquest canvi depèn de canviar al SDK de Windows 10.0.19041.0 (20-04)", assenyala l'enginyer de la companyia.