Des de les oficines de Sony no s'havien fet declaracions rellevants sobre la compatibilitat dels accessoris de PlayStation. Això inclou elements com el mateix comandament de control DualShock 4, auriculars i fins i tot la càmera, que ara confirmen suport a la PlayStation 5, amb algunes restriccions menors. La més important: DualShock 4 funcionarà a la PS5 però només en jocs de PS4. És a dir, no serà possible jugar jocs de la nova videoconsola amb el comandament de PS4.

Quins perifèrics seran compatibles?

Els perifèrics com els volants de carreres amb llicència oficial, els controladors arcade i els de vol funcionaran amb els jocs de PS5 i seran compatibles amb els de PS4. Els auriculars sense fil Platinum i Gold, així com els auriculars de tercers fabricants, sempre que es connecten a través d'USB o connector d'àudio, funcionaran en PS5. En la mateixa línia, tant els PS Move Motion Controllers com el PlayStation VR Aim Controller funcionaran amb jocs PS VR compatibles amb PS5.

El comandament DualShock 4 funcionarà amb jocs de PS5?

No, Sony deixa clar que els jocs de pròxima generació només admetran DualSense. Però els jocs de PS4 que s'executin en PS5 a través de la compatibilitat amb versions anteriors, podran utilitzar el DualShock.

La càmera PS4 és compatible amb PS5?

Sí, PlayStation Camera funcionarà amb PS5 amb suport per a tots els jocs compatibles amb PSVR. Per a això es requerirà un adaptador de càmera que es proporcionarà sense cost addicional als usuaris de PS VR. En aquest aspecte, s'ha promès que s'oferiran nous detalls en el futur.

Amb el debut aquest Nadal de PlayStation 5, també donarem la benvinguda a DualSense, el comandament que marca el primer canvi d'imatge important en la història de les consoles de la casa. Tampoc falten novetats importants, per exemple, sensors hàptics, millores en els gallets adaptables L2 i R2 (que també tindran funcionalitats hàptiques), barra de llum i una matriu de micròfons integrats.

L'excel·lent resultat obtingut amb DualShock 4 ha permès al fabricant mantenir intactes algunes característiques del controlador de la generació actual, però sense deixar d'introduir una bateria de millores rellevants en aquests elements heretats com la barra d'il·luminació i el plafó tàctil.