Twitter ha mantingut converses preliminars amb la xarxa social de vídeos musicals TikTok per estudiar una possible combinació entre totes dues i evitar que l'aplicació xinesa deixi de funcionar als Estats Units, segons ha informat el diari 'The Wall Street Journal' (WSJ).

La passada setmana, el president dels Estats Units, Donald Trump, va firmar una ordre executiva que prohibeix «qualsevol» transacció amb TikTok, propietat de la xinesa Bytedance, que considera un perill per a la seguretat nacional i que prohibirà el 15 de setembre si no arriba a un acord de venda de les seves operacions als Estats Units.

Després de l'interès inicial de Microsoft, confirmat pel seu CEO, Satya Nadella, Twitter s'ha sumat també a les companyies interessades en aconseguir TikTok, que compta amb 100 milions d'usuaris només als Estats Units.

Segons WSJ, de moment es tracta només de converses preliminars que apunten a una combinació entre els dos serveis. Tot i que està menys avançada que Microsoft en les negociacions i tindria més dificultats per pagar la compra, Twitter defensa que la seva mida més petita evitaria investigacions antimonopoli.

Després de conèixer-se l'ordre executiva que dona 45 dies a TikTok als Estats Units, la plataforma l'ha qualificat com «un precedent perillós per a la llibertat d'expressió i els mercats oberts» i critica que la mesura es basi en «informes sense citar» i en «pors no justificades» de campanyes de desinformació.