TikTok veu amenaçada la seva posició com a principal xarxa social de vídeos musicals per l'amenaça del "veto" dels Estats Units en 90 dies per part del seu president, Donald Trump, que aquest cap de setmana ha obert un compte oficial de la seva campanya a Triller, una de les aplicacions alternatives a TikTok actualment al mercat.

En un vídeo de 15 segons en el qual Trump apareix assegurant ser un "professional de la tecnologia", Triller ha aconseguit 1,2 milions de visualitzacions i superar els 6.000 seguidors en unes hores, com recull el diari USA Today.

Triller no és una aplicació nova, ja que es va crear en 2015 i té una llarga trajectòria, però el desembarcament del president dels Estats Units en ella ha fet que molts la descobreixin ara. Aquesta aplicació, disponible per a mòbils Android i iOS, és una xarxa social de vídeos musicals amb un funcionament molt similar al de TikTok, però té la seva base a Los Angeles (els Estats Units).

L'aplicació permet crear "vídeos d'aspecte professional", com assegura Triller a l'App Store, i utilitza la Intel·ligència Artificial (IA) per editar els continguts gravats pels usuaris de manera automàtica. Així mateix, com passa amb TikTok, Triller permet als seus usuaris afegir també filtres per a modificar l'aspecte dels vídeos, fins a un total de 50, i és possible inserir cançons per a convertir els vídeos curts en musicals.

Les seves característiques bàsiques es completen amb les possibilitats de personalitzar els vídeos amb text,dibuixos i emojis, així com col·laborar amb amics en vídeos grupals i compartir vídeos a Instagram, Twitter, Facebook, SMS, correu electrònic o guardar-los en el rodet de càmera.

En les últimes setmanes, coincidint amb les acusacions d'espionatge expressades pels Estats Units sobre TikTok i la seva propietària, la xinesa Bytedance, i la signatura d'una ordre executiva per a vetar-la en 90 dies, Triller ha registrat un augment d'usuaris.

L'empresa estatunidenca, com recull en un comunicat, va ser número 1 a l'App Store, la plataforma oficial de 'programari' per a mòbils d'Apple, en 50 països del món, incloent els Estats Units, Austràlia, França, Regne Unit i Itàlia.

A més, segons informa l'app, la plataforma ja compta amb famosos i personalitats món de l'espectacle com Selena Gomez, Rita Ora, Justin Bieber i Kevin Hart.