La marca de telèfons intel·ligents amb teclat físic BlackBerry, els productes del qual havien deixat de fabricar-se al febrer, renaixerà una vegada més i ha anunciat que el 2021 llançarà nous 'telèfons intel·ligents' Android amb teclat físic i suport per a 5G, després d'arribar a un acord amb l'estatunidenca OnwardMobility i el fabricant xinès FIH Mobile.

Aquest anunci es produeix després que la xinesa TCL, que havia comprat la marca el 2016 i l'havia rellançat amb nous mòbils com el més recent, BlackBerry KEY2 LI, decidís a principis de 2020 deixar de produir i vendre mòbils d'aquesta marca a partir del pròxim 31 d'agost.

Ara, l'empresa estatunidenca OnwardMobility ha anunciat un acord amb la marca BlackBerry i el fabricant xinès FIH Mobile, una subsidiària de la xinesa Foxconn -fabricant actual de l'iPhone- per llançar nous dispositius de la marca, com ha confirmat la companyia nord-americana en un comunicat.

Els mòbils de la nova etapa de BlackBerry comptaran amb teclat 'qwerty' físic, com és habitual, però també per primera vegada amb connectivitat 5G per "augmentar la productivitat" dels usuaris professionals, segons OnwardMobility.

Els nous 'telèfons intel·ligents' mantindran el sistema operatiu Android, ja present en els dispositius fabricats per TCL, i s'espera que arribin al mercat a Europa i Amèrica del Nord en la primera meitat de 2021.

"Els usuaris professionals i corporatius estan amb les dents llargues per adquirir dispositius 5G segurs que permetin la productivitat sense sacrificar l'experiència d'usuari", ha assegurat el conseller delegat de OnwardMobility, Peter Franklin, que ha destacat que "els telèfons intel·ligents BlackBerry són coneguts per protegir les comunicacions, la privacitat i les dades".

L'estatunidenca OnwardMobility s'ocuparà en el futur dels plans i del desenvolupament de la marca BlackBerry a Amèrica del Nord, mentre que FIH Mobile dissenyarà i fabricarà els dispositius a la Xina, segons l'acord aconseguit.