L'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) ha alertat sobre el descobriment d'una campanya de distribució de 'malware' per correu electrònic que es fa passar pel Ministeri de Treball i Economia Social.

Aquesta amenaça, que s'ha descobert aquest dijous, està integrada per una "campanya massiva" de correus electrònics fradulents la intenció en realitat dels quals és difondre 'malware', per la qual cosa s'ha valorat com d'importància alta -quatre en una escala de cinc-, com ha informat Incibe en la seva pàgina oficial.

Els missatges informen l'usuari que se li ha obert un suposat procés extrajudicial de treball, i té com a assumpte 'Fwd: Urgent - Procés de treball Extrajudicial Núm. (números aleatoris)'

El correu té associat un arxiu adjunt que simula ser un fitxer .pdf però, en prémer sobre la vista prèvia, obre el navegador i descàrrega un arxiu comprimit tipus .zip que conté un troià.

Aquest arxiu maliciós compromet la seguretat del dispositiu, ja que facilita al ciberdelinquent l'accés al mateix en modificar la configuració de seguretat de l'equip infectat.

Incibe ha recomanat a totes les persones que hagin descarregat i executat aquest arxiu maliciós que efectuïn un escaneig del seu equip amb un 'programari' antivirus i que segueixin les instruccions del programa per tal d'eliminar el virus.