Microsoft està de celebració i és que aquest dilluns, 24 d'agost, es compleixen 25 anys del llançament d'un dels sistemes operatius que més impacte ha tingut en el món de la informàtica, el Windows 95.

Aquesta versió del sistema operatiu de la companyia nord-americana va introduir l'ús de la barra de tasques i del menú d'inici. A més, va aportar diversos canvis importants respecte els seus predecessors, entre ells una la interfície gràfica d'usuaris i una arquitectura multitasca, és a dir, que permetia executar diferents aplicacions i processos a la vegada. I també va incloure per primera vegada el suport de la funció 'plug and play', amb el qual es connectava la màquina i els perifèrics de forma senzilla.

Aquest nou sistema operatiu va començar a vendre's el 1995 tant en CD com en disquets. Aquesta darrera versió es repartia en 13 discos amb un format DMF, mentre que la de CD oferia jocs, versions de demostració d'alguns programes de Microsoft, així com accessoris i complements multimèdia.

Part de l'èxit d'aquest sistema operatiu va raure, entre altres coses, en una forta campanya de màrqueting. De fet, Microsoft va llançar un anunci publicitari amb la cançó 'Start me up', dels Rolling Stones, fent referència al botó d'Inici (Start, en anglès).