Es pensava que havia desaparegut, però el virus Joker continua present a la botiga d'aplicacions de Google. Descobert l'any 2017, el malware que té atemorits a bona part dels mòbils Android va tornar a la càrrega aquest estiu, i aquí està de nou, infectant ni més ni menys que 17 aplicacions.

I és que el Joker actua sigilosament, com el cavall de Troia, amagant-se en un component d'una aplicació que sembla perfectament comuna i segura. Llavors, quan l'app ha estat executada, infecta el mòbil per tal de donar principi a la seva fase d'espionatge i sostracció.

Aquest programari maliciós roba SMS, llistes de contactes, contrasenyes i qualsevol altra informació del dispositiu, a més de contractar serveis premium de pagament sense que l'amo del telèfon mòbil ho sàpiga.

Afortunadament, l'empresa de ciberseguretat Zscaler ha descobert al Joker i ha publicat un llistat amb el nom de les 17 aplicacions que comptaven amb el codi maliciós del malware. Així que, si tens alguna d'aquestes apps instal·lades en el teu telèfon, hauries d'eliminar-la com més aviat millor i revisar els teus comptes bancaris per tal de comprovar que no existeixin moviments de diners sospitosos.

 1. All Good PDF Scanner
 2. Mint Leaf Message-Your Private Message
 3. Unique Keyboard - Fancy Fonts & Free Emoticons
 4. Tangram App Lock
 5. Direct Messenger
 6. Private SMS
 7. One Sentence Translator - Multifunctional Translator
 8. Style Photo Collage
 9. Meticulous Scanner
 10. Desire Translate
 11. Talent Photo Editor - Blur focus
 12. Care Message
 13. Part Message
 14. Paper Doc Scanner
 15. Blue Scanner
 16. Hummingbird PDF
 17. Converter - Photo to PDF