L'aplicació de missatgeria WhatsApp ha redissenyat la seva eina de gestió d'emmagatzematge que ara ofereix, a més de suggeriments de neteja, la possibilitat de seleccionar i eliminar tots els arxius d'una vegada, marcant una sola casella.

Des de l'apartat de 'Configuració' de l'aplicació, es pot accedir a la configuració dedicada a 'Emmagatzematge i dades', on es troba, precisament, l'administració d'emmagatzematge. Des d'aquí es poden gestionar els documents que s'han emmagatzemat en el 'telèfon intel·ligent' durant l'ús de l'aplicació.

Dins d'aquest apartat, l'aplicació mostra una barra en la part superior, que informa sobre l'espai ocupat en el telèfon i el que queda lliure. Els divideix, a més, en dos tipus: arxius multimèdia de WhatsApp, en color verd, i aplicacions i altres elements, en groc.

Sota la barra es pot llegir 'Revisa i elimina elements'. En aquest cas, l'aplicació mostra uns suggeriments de neteja, com a carpetes, en les quals divideix els elements multimèdia emmagatzemats: aquells que s'han reexpedit moltes vegades o aquells que ocupen més de 5MB, i al costat del tipus, la quantitat d'espai en ús.

La novetat del redisseny es troba en què permet, d'una banda, seleccionar i eliminar arxius de manera massiva, en lloc de fer-ho d'un en un, i, per un altre, en què ofereix una previsualització d'aquests, per a assegurar-nos que marquem els que volem eliminar.

Així, i per a eliminar de manera massiva, per exemple, l'apartat d'arxius que ocupen més de 5MB, només cal punxar sobre ell, la qual cosa portarà a la selecció d'arxius que conté, col·locats per ordre descendent segons la grandària.

En la part superior de la pàgina de vista prèvia es pot veure un requadre que diu: 'Seleccionar tots'. Si es vol eliminar de manera massiva, n'hi ha prou amb marcar-ho i prémer sobre la icona amb forma de paperera.

No obstant això, en cas que es vulgui mantenir algun arxiu, es poden seleccionar un a un els arxius a eliminar, en pressionar uns segons sobre cada vista prèvia, i posteriorment prémer també sobre la icona de la paperera.