L'empresa tecnològica Virgin Hyperloop ha anunciat aquest dilluns que ha realitzat amb èxit la primera prova de transport de passatgers al desert de Nevada a bord d'un tren futurista ultraràpid.

El tren ha embarcat dues persones, empleats de Virgin Hyperloop, que aquest diumenge han recorregut una pista de proves de 500 metres en 15 segons, i han arribat a 172 km/h, segons un comunicat de l'empresa.

Virgin no és l'única empresa que desenvolupa aquest sistema, consistent a desplaçar en suspensió càpsules capaces de moure's entre 1.000 km/h i 1.200 km/h per l'interior de tubs a baixa pressió col·locats sobre pilons.

«No puc dir-los quantes vegades he sentit preguntar si l'Hyperloop és segur. Gràcies a aquesta prova amb passatgers, hem respost amb èxit a aquesta pregunta», s'ha congratulat Jay Walder, conseller delegat de Virgin Hyperloop, citat en el comunicat.

El concepte de l'Hyperloop va ser llançat el 2013 pel multimilionari Elon Musk, fundador dels cotxes elèctrics Tesla i la companyia d'exploració espacial SpaceX.

Però altres empreses tecnològiques han pujat al tren, entre les quals Virgin, la nord-americana Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT o HTT) i la canadenca TransPod.

Virgin Hyperloop va ser fundada el 2014 a Los Angeles amb el nom d'Hyperloop Technologies, abans de ser rebatejada el 2017 amb l'arribada del multimilionari britànic Richard Branson. El seu objectiu declarat és posar en servei el seu tren a mitjans d'aquesta dècada.